Denk-kamerlid Öztürk kan zich beter druk maken richting de vele burgerslachtoffers die de laatste tijd vermoord werdenen worden, en op de vlucht geslagen zijn voor het Turkse geweld in Syrië. Niet alleen Koerden maar ook Jezieden vrezen voor hun leven van het onrechtmatige optreden van het Turkse leger. Baby’s sterven daar ook vandaag de dag doordat ze op de vlucht geslagen zijn, of door ziektes omkomen omdat ze ontheemd zijn. En onder erbarmelijke omstandigheden moeten overleven. Niemand heeft het daar over.

Koerden en Jezieden in Syrië hebben de zelfde vergelijkbare situatie als het Molukse volk vandaag de dag, want vanaf september 26 zijn op de Molukken liefst acht aardbevingen geweest. Niemand reikt goede hulp aan, en Nederland die nog militaire ere-schulden heeft openstaan bij de Molukse samenleving in Nederland? Doen alsof er niets aan de hand is. Bijna vijftig doden, veel gewonden, maar liefst 170.000 mensen ontheemd. Levend onder een dekzeil! Zonder normale wc’s en douches, allerlei ziektes liggen op de loer. Gevolg nog meer doden.

DONEER via NL15INGB008822676 ten name van Stichting Maluku4Maluku onder vermelding van NINE26
DONEER via NL15INGB008822676 ten name van Stichting Maluku4Maluku onder vermelding van NINE26

Zondag 11.00 uur in het enige televisie-programma van en door veteranen Veterans4Veterans aandacht voor baby-sterfte van veteranen uit Nederland. Maar ook een steunbetuiging van Stichting Maluku4Maluku aan de Koerden die heel moedig vechten tegen de IS ook voor de veiligheid in Nederland(Europa). Daarnaast een ere-saluut aan een weduwe van een KNIL-veteraan Maria Salome Layan-Watty die ons op 23 oktober heeft verlaten. Kijk naar Salto TV Amsterdam op Salto 1 op zondag 11 uur en op woensdag 23.00 uur in de herhaling. Rechtstreeks kijken via mobiel, of laptop, of tablet kan ook via www.salto.nl

Stichting Maluku4Maluku en de persoon Leo Reawaruw(veteraan) zal meedoen binnen de groepsaangifte tegen kamerlid Öztürk ! Wil je meedoen? Je kan ook meedoen als Nederlandse staatsburger! Lees onderstaande stuk, en meld je aan via de email bij de leider van het advocaten-collectief van Maluku4Maluku Michael Ruperti !

DONEER via NL15INGB008822676 ten name van Stichting Maluku4Maluku onder vermelding van NINE26

AANGIFTE tegen DENK-Kamerlid Öztürk?!

Wat mij betreft wel. De heer Öztürk beschuldigt Nederlandse militairen van “MOORD” tijdens een publiek debat. Deze beschuldiging mist elke feitelijke, juridische en politieke grondslag. Immers, de feiten zijn onderzocht en het OM én de meerderheid van de Tweede Kamer pleiten de betrokken militairen vrij. Desondanks vindt de heer Öztürk het nodig om betreffende militairen in het openbaar te beschuldigen van één van de ernstigste misdrijven die er bestaan.

Tevens weigert hij zijn woorden terug te nemen. Misbruik makend van de “parlementaire onschendbaarheid”. Dit moet stoppen. In een politiek debat mag op het scherpst van de snede gediscussieerd worden. Echter, hiermee heeft de heer Öztürk willens en wetens de grenzen van het toelaatbare overschreden. Wat mij betreft maakt hij zich schuldig aan LASTER, BELEDIGING, HAATZAAIEN en OPRUIING jegens de Nederlandse militairen die zich naar eer en geweten inzetten. De uitspraken van de heer Öztürk zijn immers ook gevaarlijk in een wereld waarin de dreiging vanuit extremistische hoeken zeer aanwezig is.

Meerdere met name militairen en veteranen hebben mij inmiddels benaderd: We gaan een GROEPSAANGIFTE in gang zetten. U kunt uw steun hiervoor e-mailen naar ruperti@cleerdin-hamer.nl


Militaire vakbond steunt aangifte tegen Denk: ‘Hier is een grens overschreden’

Militaire vakbond ACOM staat vierkant achter de aangifte die wordt gedaan tegen Denk-kamerlid Selcuk Öztürk. Hij beschuldigde Nederlandse militairen in een debat over burgerslachtoffers van moord. Volgens voorzitter Jan Kropf is hier echt een grens overschreden. ,,Voor heel veel militairen is dit een mes in de rug.’’

Kropf heeft zich zojuist gemeld bij initiatiefnemer en advocaat Michael Ruperti, die de aangifte had gedaan. Volgende week gaat hij als het even kan mee naar het politiebureau.

,, Het zijn nota bene de politici in de Tweede Kamer die de opdracht geven om militairen op missie te sturen. Dan kun je ze achteraf niet beschuldigen van moord. En al helemaal niet als het Openbaar Ministerie concludeert dat deze mensen niets verkeerds hebben gedaan.’’

Denk-Kamerlid Selcuk Öztürk kwam afgelopen dinsdag in opspraak tijdens het debat over de burgerslachtoffers die bij twee Nederlandse bombardementen in Irak zijn gevallen. Dat kon gebeuren omdat de inlichtingen niet deugden. De vliegers hebben naar eer en geweten gehandeld en valt niets te verwijten, concludeerde het OM al eerder. Toch zei Öztürk dat Nederlandse militairen ‘willens en wetens’ onschuldige burgers in Irak hebben vermoord. Een uitspraak waar hij later op terugkwam; hij was ‘verkeerd begrepen’.

Schofferen

ACOM-voorzitter Kropf hecht geen waarde aan die uitleg. Volgens hem was dit een een bewuste actie om militairen te schofferen. ,,Ik heb de beelden gezien en daar zat voor mij geen woord Chinees bij. Ik vind dat daar een rechter maar een oordeel over moet vellen.’’

De uitspraak is volgens Kropf niet alleen zeer ongepast, maar kan ook grote consequenties hebben voor de veiligheid van militairen op straat. ,,Er is een tijd geweest dat militairen niet in uniform over straat mochten. Dat is gelukkig achter de rug, maar dit soort uitspraken zouden voor sommige mensen genoeg kunnen zijn om militairen iets aan te doen.’’

De aangifte blijft volgens initiatiefnemer en advocaat Michael Ruperti niet beperkt tot Selcuk Öztürk. Ook tegen zijn collega Farid Azarkan wordt aangifte gedaan. Volgens de advocaat maakte hij de uitspraken van Öztürk extra krenkend door bij het tv-programma Pauw te zeggen ‘dat dit in elk geval mooie tv oplevert’.

Inmiddels zijn er meer dan duizend mensen die de aangifte steunen. Militairen noemen de uitspraken ‘onzinnig en misdadig’ en voelen zich geschoffeerd. Volgens Ruperti kan Öztürk zich met zijn uitspraken niet verschuilen achter het feit dat hij dit deed tijdens een debat in de Tweede Kamer. ,,Als een uitspraak strafbaar is, dan is die strafbaar. Ik hoor graag van een rechter of iemand zich dan kan blijven verschuilen achter zijn kamerzetel. Bovendien is er ook buiten de kamer ingegaan op die uitspraak in een tv-uitzending en is daar geen afstand van genomen.’’

Bovenstaande tekst komt van de website van het Algemeen Dagblad op de website gezet zodat het in drie talen gelezen kan worden, waaronder Engels! Hieronder treft men de link naar Algemeen Dagblad

https://www.ad.nl/politiek/militaire-vakbond-steunt-aangifte-tegen-denk-hier-is-een-grens-overschreden~aae03ada/3 reacties op “Michael Ruperti & Leo Reawaruw & Stichting Maluku4Maluku doen aangifte!

  1. Helaas moet ik concluderen dat sommige Nederlandse-Turken trots zijn met hun dubbele Nationaliteit. Zich schuilen achter, makkelijk misbruik makend alles kunnen zeggen hier in Nederland behalve niet in Turkije. Öztürk is zo’n geval van politiek ontschenbaarheid en dus, moet hij maar de consequenties dragen. Öztürk had tot voor kort bepaalde uitspraken gedaan daar moet hij voor boeten. Azarkan krijgt ook een proces aan zijn broek en is óók aangifte gedaan. Ik steun met dit schrijven de Militaire vakbond.
    Getekend F. S. WAUR

  2. Weledelgestrengeheer Ruperti,

    Uiteraard steun ik de aangifte tegen “dhr” Öztürk.
    Waar haalt deze man de moed vandaan om dit soort uitspraken te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *