In de nacht van 9 op 10 november 1938 werden in Duitsland duizenden synagoges en winkels van Joden vernield en geplunderd. Tijdens deze door de nazi’s georganiseerde pogrom, die de geschiedenis in zou gaan als de Kristallnacht, kwamen bijna 100 Joden om.

Zoals ieder jaar herdenkt het Centraal Joods Overleg deze massale uitbraak van antisemitisme, die de voorbode was van Hitlers pogingen het Joodse volk te vernietigen.

Ditmaal zal de nationale herdenking van de Kristallnacht op zondag 10 november van 16.00-17.00 uur plaatsvinden. Wederom in de Portugese Synagoge te Amsterdam, Stichting Maluku4Maluku zal met een delegatie vanuit de Molukse samenleving aanwezig zijn. Ook zullen er opnames gemaakt gaan worden voor Veterans4Veterans het enige programma van en voor Nederlandse veteranen van Salahutu TV.

Maar in de ochtend zal er om 11.00 uur via Salto TV 1 Amsterdam een primeur volgen op de Nederlandse televisie. Via Veterans4Veterans de allereerste beelden en het bewijs van de vele begraafplaatsen van kinderen tussen de nul en twee jaar in Vught. Kan je niet meekijken via televisie? Via www.salto.nl ook te bekijken via mobiel, laptop, of tablet. Dezelfde aflevering wordt woensdagavond om 23.00 uur herhaald. De babysterfte van deze kinderen van Nederlandse veteranen waren te vinden in alle oude concentratiekampen waar de KNIL Ambonezen vanaf het jaar 1951 werden weggestopt. Waar ook het Joodse volk kinderen verloren door de slechte omstandigheden waarin ze moesten overleven.

Een raar maar waar verhaal, gegoten in triestheid en schending van mensenrechten. Maar deze keer ook een ere-saluut via Veterans4Veterans voor een KNIL weduwe, want wat is een militair en of veteraan zonder de juiste partner. Die de militair en of veteraan altijd bijstaat tot de dood hun zal scheiden.

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht van Griensven & Mr. Michael Ruperti beiden actief binnen het KNIL Ambonezen dossier

Binnenkort zullen we in de studio onze advocaten Michael Ruperti van Cleerdin & Hamer – Amsterdam en Vincent Dolderman van Dolderman Letselschade Advocaten – Utrecht gaan ontvangen. Waarin ze uitleg gaan geven over hun activiteiten binnen de veteranenwereld. Met betrekking tot de aangifte die gedaan gaat worden tegenover de leden van de Tweede Kamer van DENK zal ook aan de orde komen. Voor het KNIL PAYBACK vormen beide advocaten met een ruime achtergrond bij defensie het advocaten-collectief voor Stichting Maluku4Maluku

Zaterdag 9 november is op de Molukken de negende aardbeving geweest, nog steeds wordt er te weinig aandacht besteed binnen de Nederlandse pers. Maar vooral de Nederlandse overheid houdt zich opvallend stil, terwijl de overheid dient te weten. Dat er nog een grote militaire ere-schuld openstaat tegenover de Molukse samenleving die hier is ontstaan op basis van een militair arbeidsovereenkomst. Want het verblijf van maximaal zes maanden veranderde tot de dood er op volgde en volgt!

Moreel gezien moet de Nederlandse overheid zich meer gaan inzetten voor de families van deze veteranen(er wonen zelfs nog KNIL veteranen op de Molukken), want zij allen zijn belangrijker dan de terugkeer van IS families. Terwijl het nu bekend is dat er in 1951 van de veteranen 350 jonge kinderen en 150 moeders geen recht hadden op gezinsherstel of te wel familie-hereniging. Een universeel mensenrecht die door Drees senior in een nationale wetgeving werd geblokkeerd. Ambonezen die niet tegen Nederlanders vocht. en ook niet in de vreemde krijgsmacht actief waren. Werden zelfs hun Nederlanderschap ontnomen. Moeten wij nu de conclusie trekken dat IS gangers en hun families, belangrijker zijn dan veteranen?

Doneer via NL15INGB0008822676 t.n.v. Stichting Maluku4Maluku o.v.v. NINE26

De Molukken worden vanaf september 26 geteisterd door aardbevingen, ongeveer 50 doden, en veel gewonden. En veel gewonden die later sterven, met liefst 170.000 ontheemden die overleven moeten onder dekzeilen.

Doneer via Stichting Maluku4Maluku onder vermelding van NINE26

Deze week zal Stichting Maluku4Maluku met groot nieuws komen met betrekking tot de bespreking met de FNV die afgelopen woensdag gehouden werd in Utrecht. Ook zal er naar verwachting nieuws komen ten aanzien van grafrechten van de KNIL veteranen, en hun weduwen.

Met betrekking tot de militaire ereschulden kunnen we alleen maar vertellen, dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om het op te lossen met de Nederlandse overheid. De honderden personen die zich hebben aangemeld, kunnen deze week ook een nieuwsbrief verwachten via de opgegeven email-adres.

Men kan zich nog steeds aanmelden via deze website ten aanzien van KNIL PAYBACK

Doneer via NL15INGB0008822676

t.n.v. Stichting Maluku4Maluku

o.v.v. NINE26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *