Vijftigduizend mensen juichen de Nederlands-Molukse popgroep Massada (van megahit Sajang é) toe na hun optreden op Pinkpop in 1979, veertig jaar geleden.

Voor Molukkers in ons Nederland een emotioneel moment, het geeft ze een trots gevoel.

Laatste live uitvoering Sayang E tijdens Sama Sama Festival 29-09-2019

De gewapende acties voor een vrije Republiek der Zuid-Molukken, met onder andere twee treinkapingen, zijn dan achter de rug. Massada-zanger Johnny Manuhutu onthult dat hij een benefietconcert heeft georganiseerd voor de kapers in de gevangenissen.

Met onder anderen de Massada-bandleden Johnny Manuhutu, Chris Latul, Rudy de Queljoe, Nippy Noya en Massada-fan Rocky Tuhuteru.

Na gitarist Chris Latul nam Rudy de Queljoe(Brainbox / Vitesse) het roer over als gitarist binnen Massada. Rudy is met Jimmy Bellmartin(eerste winnaar The Voice senior) een van de langst optredende Molukse artiesten, beide heren hebben een muzikale loopbaan die zeker vijftig jaar is anno 2019. Rudy de Queljoe is nu ambassadeur van Stichting Maluku4Maluku op het onderdeel het binnenhalen van de militaire rechten van de KNIL Ambonezen. Stichting Maluku4Maluku heeft op verzoek van de familie de Queljoe geregeld dat de nabestaanden op zaterdag 10 november 2018 postuum nog de ere-medailles en militaire oorkondes hebben kunnen ontvangen. Dit allemaal jaren na het overlijden van hun vader, ook is achter de schermen de gesprekken ontbrand om de nog niet uitbetaalde wachtgelden(militaire pensioenen) uitbetaald te krijgen.

Wij, Stichting Maluku4Maluku en al de honderden die zich al hebben aangemeld, praten over de zogenaamde KNIL PAYBACK die wij op eigen Molukse kracht uitvoeren! Wil je dit ook? Kijk op de startpagina hier ga naar AANMELDPROCEDURE dit is dus voor de eerste en tweede(kinderen en erfgenamen) generatie van de KNIL Ambonezen die in het jaar 1951 hier voor maximaal zes maanden naar toe moesten.

KIJK WOENSDAG 4 DECEMBER 2019 NAAR “ANDERE TIJDEN” OP NPO(NEDERLAND) 2 VANAF 21.20 UUR TOT 22.00 UUR “TROTS OP MASSADA”

Ook woensdag 4 december om 23.00 uur op Salto TV 1 Amsterdam ( ook via de website www.salto.nl te zien), een nieuwe aflevering van Salahutu TV met een speciale uitzending van Veterans4Veterans vanuit een bomvolle Nieuwspoort in Den Haag. Met een groot verslag van het boekenpresentatie van Kapitein Westerling(Celebes 1946-1947) Mythe en werkelijkheid van auteur Bauke Geersing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *