De avond van Sinterklaas 2019 gaat een gedenkwaardige worden, want in de avonduren gaat de Molukse samenleving Nederland aan de tv-buis gekluisterd krijgen. Eerst op Nederland 2 (NPO2) het programma “Andere Tijden – Trots op Massada”.

Klik naar Trailer 1 van “Trots op Massada”

Andere Tijden: Trots op Massada – De Tifa

Massada scoort eind jaren 70 en begin jaren 80 meerdere hits. Zo ook het instrumentale lied Arumbai, die in 1979 een nummer twee hit wordt. Het nummer staat op het typisch Molukse album 'Pukul Tifa'. Maar wat maakt de muziek eigenlijk typisch Moluks?Bekijk woensdagavond meer in een nieuwe Andere Tijden: 'Trots op Massada'. Om 21.15 uur op NPO 2.

Gepostet von Andere Tijden am Montag, 2. Dezember 2019

Vanaf 21.20 uur tot 22.00 uur. Klik op onderstaande link om de trailer te zien!

Klik naar trailer 2 van “Trots op Massada”

Andere Tijden: Trots op Massada

Als de Molukkers in 1951 naar Nederland komen, denken ze dat het tijdelijk is. 'De legerkoffers waren ingepakt en klaar om weer terug te gaan' vertelt Massada-bandlid Nippy Noya. Meer verhalen van de bandleden van Massada in 'Trots op Massada' in een nieuwe Andere Tijden. Vanavond vanaf 21.15 op NPO 2.

Gepostet von Andere Tijden am Dienstag, 3. Dezember 2019

Daarna om 23.00 uur tot 23.59 uur op Salahutu TV het programma Veterans4Veterans dit via Salto TV 1 Amsterdam, is ook via live-stream te bekijken via www.salto.nl

De vorige uitzending kunt u hier kijken wanneer u onderstaande link aanklikt! Hier volgt de omschrijving van de onderwerpen:

Stichting Maluku4Maluku de Molukse volksbeweging schreef geschiedenis op zondag 10 november 2019 zij melden zich met een delegatie bij de Nationale Kristallnacht herdenking in Amsterdam. Voor het eerst na bijna 70 jaar ontmoet de Joodse en Molukse bevolkingsgroepen in een officiële bijeenkomst. Hier volgt een impressie, daarna unieke beelden vanuit landgoed De Zwaluwenberg te Hilversum.

Tijdens een afscheidsreceptie voor de veteranenwereld van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven. Het baanbrekende nieuws werd gebracht dat de gemeente Wierden graven van onder andere KNIL Ambonezen gaat bestempelen als “bijzondere graven”.

Het leed blijft voortduren, doneer via Stichting Maluku4Maluku onder vermelding van NINE26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *