De Stem van de Straat op Salto TV Amsterdam

Amsterdam de hoofdstad van Nederland, heeft natuurlijk een eigen omroep AT5. Maar er is nog een tweede omroep die veel kijkers trekt in de gemeente waar bijna twee miljoen inwoners zijn, en dat is Salto TV. Daar heeft Steven Brown een programma die heel veel kijkers trekt het programma heet De Stem van de Straat. Maar ook via YouTube heeft hij veel volgers, donderdag 10 mei op Hemelvaartsdag ging de frontman van stichting Maluku4Maluku de studio in. Daar zijn opnames gemaakt en het team van De Stem van de Straat heeft daarna uren gesleuteld aan een uitzending. Dit heeft geresulteerd in een mooie productie, deze werd uitgezonden op maandag 14 mei tussen 23.00 en 00.00 uur. Het trok veel kijkers, en leverde een stormvloed van goede reacties uit Amsterdam. Niet alleen de productie ervaarde men als aangenaam, maar ook de wisselwerking tussen gast en Steven Brown. Tevens was het rustige optreden van de voorzitter van stichting Maluku4Maluku met een uitstekende uitleg, de reden van de directie van Salto TV om de twee herhalingen naar een vroegere tijdstip te brengen. En wel primetime tussen 21.00 en 22.00 uur, een uur lang elementen van pijn en leed die het Molukse volk heeft moeten ondervinden. Voor de Veteranendag zaterdag 30 juni 2018, zal stichting Maluku4Maluku weer de studio induiken met De Stem van de Straat. Om bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen van de volksbeweging van de Molukse samenleving in Nederland.

Promo voor de uitzending

 

Met name het onderwerp van de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders, heeft veel Amsterdammers geraakt.

Wat is het lot geweest van 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders.

 

 

Dat is logisch in de stad waar Anne Frank heeft geleefd, want niemand kan de garantie geven of er op de haven toen er moeders met hun jonge kinderen te laat kwamen. En de boot misten, of zij niet zijn misbruikt of erger nog. Gezien zij werden gezien als staatsvijanden, met een andere geloof(Christelijk)! Net zoals veel Joodse slachtoffers werden families uit elkaar verscheurd. Soms voor dertig jaar, maar heel vaak voor altijd. Niet wetende wat er met de familieleden is overkomen. Bloed, zweet en tranen van het Molukse volk, want dit dient uitgezocht te worden tot de bodem. Het waren achtergelaten familieleden van Nederlandse militairen, nu erkende veteranen. Stichting Maluku4Maluku eist een volledig onderzoek, waar Maluku4Maluku meedoet in het onderzoek en weigert langs de zijlijn te staan. De kosten daarvan? Wie denkt u dat dit moet gaan betalen?

Kijk naar een uur lang Molukse bloed, zweet en tranen in De Stem van de Straat:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *