Vandaag mogen wij bekend maken dat Maluku4Maluku een nieuwe samenwerking heeft opgestart met mr. Bauke Geersing hij zal als ambassadeur optreden binnen het KNIL dossier(Ambonezen) als Militair Historisch Juridisch Adviseur voor Maluku4Maluku.

Geersing zal Maluku4Maluku voorzien van adviezen, maar ook de KNIL Ambonezen en hun nazaten bijstaan in de strijd dat men de militairen af wilt gaan schilderen als moordenaars en of oorlogsmisdadigers. Militairen voeren opdrachten uit die door de politiek worden afgegeven. En ook onder politieke verantwoording tegen het licht bekeken moet worden als zijnde opdrachtgevers. Doet men dit niet? Dan geeft men de politieke partij DENK gelijk in hun stellingname over Nederlandse veteranen. Geersing is met name expert vanaf de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië in militaire geschiedenis in dat gedeelte van destijds Nederlandse deel van het koninkrijk. Heeft een opleiding genoten bij de Koninklijke Militaire Academie te Breda, was daarna beroepsofficier. Daarna studeerde hij af bij de Rijks Universiteit Groningen in rechten. Na een universitaire carrière werd hij hoofd Juridische Zaken bij de Nederlandse Omroep Stichting(NOS), waarvan Geersing van het jaar 1992 tot 2000 algemeen directeur was. Daarna vervulde hij diverse bestuurlijke functies in het bedrijfsleven, was gedurende 22 jaar lid van de Raad van Commissarissen van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij(KLM).

Maluku4Maluku heeft Bauke Geersing leren kennen nadat er een confrontatie was tussen frontman Reawaruw en een of andere malloot in Roermond. Vanaf die dag is er intensief contact geweest.

Tijdens de presentatie van Bauke Geersing boek Kapitein Raymond Westerling Mythe en Werkelijkheid in de Nieuwspoort in Den Haag werden de banden aangehaald, om een samenwerking op te starten

Het boek is te bestellen ook via de uitgever ASPEKT kijk bij onderstaande website:

https://uitgeverijaspekt.nl/boekpresentatie-bauke-geersing/

“Geersing koos voor een behoorlijk omstreden persoon als Westerling, hetgeen ik gedurfd mag noemen. Het is dus de moeite waard om dit boek te lezen. Ik hoop dat vele historici gebruik gaan maken van zijn onderzoeksmodel.” J.H. de Kleyn, luitenant-generaal b.d. voormalig bevelhebber NAVO-landstrijdkrachten in Centraal-Europa

Vandaag zijn de eerste berichten richting Maluku4Maluku binnengekomen dat er binnen de Molukse eilandenrijk een uitbraak van de corona-virus is. De volgende eilanden worden de scholen gesloten tot en met 3 april Ambon, Ceram en Buru. Maar dat kan ook net zoals in Nederland uitgebreid worden, naar meerdere panden. En de termijn kan verlengd worden, er zijn vandaag tien gevallen bekend op de Molukken die besmet zijn geraakt met de agressieve vorm van de griepvirus.

Maluku4Maluku zal binnen SALAHUTU TV met het programma VETERANS4VETERANS ook daar aandacht aan gaan besteden. Maar Maluku4Maluku heeft binnen onze gelederen dominee Bram Nanuru(Vaassen), en wij hebben besloten om de komende tijd geloof-overdenkingen te gaan houden via onze YouTube-kanaal. Wanneer je op onze kanaal gratis abonneert krijg je via jouw email melding wanneer wij nieuwe films plaatsen.

Dit is van vorig jaar 2019 hoe Nationale Dodenherdenking in 2020 gedaan gaat worden is nog niet bekend in verband met corona-crisis

De allereerste speciale uitzending in verband met de corona-crisis binnen de Molukse samenleving zal zondag 22 maart 2020 om 12.00 uur online komen via YouTube!

STEEK VANAVOND EEN KAARS AAN ALS HERDENKING AAN DE KNIL AMBONEZEN DIE OP 21 MAART 1951 MET DE EERSTE BOOT KOTA INTEN IN ROTTERDAM KWAMEN. OP BASIS VAN EEN MILITAIR DIENSTBEVEL OP BASIS VAN MAXIMAAL ZES MAANDEN. MAAR DEZE KAARS BRANDT OOK VOOR DE MENSEN DIE NU OP DE MOLUKKEN BESMET ZIJN MET DE CORONA-VIRUS. WANT WIJ BESEFFEN DAT ZIJ NIET DEZELFDE MEDISCHE ZORG KUNNEN KRIJGEN ZOALS WIJ HIER IN NEDERLAND! MAAK ER EEN FOTO VAN EN PLAATS DEZE IN DE VOLGENDE GROEP OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/groups/320559987970070/

AANMELDEN VOOR KNIL AMBONEZEN EERSTE EN TWEEDE GENERATIE. HEB JE ER PROBLEMEN MEE OM DIT TE DOEN? MAIL ONS VIA SALAHUTU@GMAIL.COM DOE JE TELEFOONNUMMER IN DE MAIL. WIJ BELLEN TERUG EN HELPEN MET DE AANMELDING EN GEVEN NOG EXTRA UITLEG INDIEN NODIG:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *