De zeventigste Onafhankelijkheidsdag van de Molukken is herdacht in Nederland, gewoon in alle woongebieden(Molukse woonwijken wat gebied is van de KNIL-veteranen en hun nazaten)! Los van een geplande bijeenkomst in Amsterdam van zogenaamde leiding, met als resultaat dat je het Molukse volk massaal ziet bewegen in hun woongebieden. Maar ook viel een eenmansactie op, ene Paul Patty uit Almelo. Reed in de vroege ochtend naar de Indonesische ambassade, met zijn jonge dochter. En voerde daar een rustige en vreedzame actie uit. Dat was en is bewonderenswaardig!

Op de Molukken werden ook met vlaggen rondgelopen of gehesen. Het gevolg elf personen werden daar gearresteerd, en zitten nog vast in de gevangenis. Zij krijgen mogelijk (zoals eerder is gebeurd) jarenlange gevangenisstraffen, voor het wapperen van een vlag. Helaas zal Nederland niet massaal in protest komen, dat deden ze alleen toen dit verhaal in Tibet afspeelde.

Het is begrijpelijk dat er een oproep kwam vanuit de woonwijk Alphen aan den Rijn, maar dit had vanuit welke Molukse wijk dan ook kunnen gebeuren. Een oproep tot een uiting van solidariteit, het dagelijks bestuur van Maluku4Maluku heeft dit enthousiast ontvangen. Want het kwam uit het volk, werd niet aangestuurd door een politieke organisatie. Alhoewel deze ons als volk niet meer kan aansturen. Dat in de oproep ook stond dat men de eerste generatie wilt eren en respecteren? Dat doet Maluku4Maluku alleen maar goed, want het KNIL Ambonezen dossier die wij bevechten, valt daar duizend procent onder! Maar er kleven wel bezwaren aan de uitvoeringen in verschillende woonwijken, wanneer men de foto’s en beeldmateriaal gaat analyseren.

  • Binnen Molukse wijken zijn in verband met de Sars2-Covid19 virus en ook maatschappelijke crisis algemene richtlijnen van kracht. Deze zijn opgesteld om de risico-groepen die wij ook hebben wonen in onze wijken hun gezondheid of zelf hun leven te waarborgen. Deze richtlijnen staan boven elke organisatie in elke Molukse wijk. De afgelopen weken zijn er in diverse woonwijken mensen overleden aan de corona-virus. Bij Maluku4Maluku is bekend dat er Molukse families nog steeds mensen in ziekenhuizen hebben liggen met zware verschijnselen. Zelfs vechtend voor hun leven. Het is dan ook onbegrijpbaar dat er op beeldmateriaal te zien is dat in sommige wijken niet aan de richtlijnen gehouden werd. Maluku4Maluku snapt de emotie, maar jouw familielid en of buren in gevaar brengen met acties waar de gezondheid in de Molukse wijk op het spel staat? Daar neemt iedereen die betrokken is bij Maluku4Maluku afstand van! Daarnaast is overleg met de plaatselijke overheden aan te raden. Dan kan alles in goede harmonie plaatsvinden, Nederland is een democratie waar met overleg veel kan. Doe je dit niet? Kan het gebeuren dat er een boete van 4000 euro uitgedeeld gaat worden voor de organisatie. Bovenop de boetes van 395 euro per persoon. Dat geld kan men beter besparen, en richting Maluku zenden naar familie of voor iets anders gebruiken toch? Er is al een bericht dat er binnen een Molukse wijk een boete is opgelegd van 4000 euro.
  • Er is een filmpje waar in een Molukse woonwijk een vlag van een land in de brand word gestoken. Beseft men wel dat een Molukker deze vlag heeft ontworpen? Beseft men wel dat het een Molukse betekenis heeft deze kleuren? Het verbranden van een vlag, wanneer je dit bewust doet? Met jouw gezicht in beeld, of wanneer het bekend gaat worden dat jij de persoon bent die dit heeft gedaan. Besef je dan wel, dat het gevolgen kan hebben. Niet hier! Maar op de Molukken waar jouw familie woont. Het verbranden van welke vlag van een land daar neemt Maluku4Maluku als volksbeweging afstand van, en keurt dit af!
  • Kortom maak onze woonwijken niet een brandhaard(rode zone) van corona in Nederland. Overleg met de plaatselijke overheid, bespreek dit en kom er samen uit met een goed uitgewerkt plan. Maluku4Maluku steunt elke woonwijk die zich aan de regels houden die nu gelden in Nederland. Wij als Molukse samenleving zijn volwaardige onderdeel geworden van Nederland, Maluku4Maluku beseft dat wij dat op eigen kracht dat hebben gedaan. Maar we zullen ons nu ook volwaardig moeten gaan gedragen, willen wij serieus over willen komen. De resultaten die Maluku4Maluku de afgelopen jaren heeft behaald is doorgedrongen in alle overheden, het besef dat de eerste generatie KNIL Ambonezen Nederlandse veteranen zijn(en jullie allen nazaten). Heeft veel sympathie opgeleverd, dat mag niet verknald worden door onbezonnen acties.

In de oproep van zondag staat de volgende zin: Dit is indirect ook een groot eerbetoon van ons allen nazaten aan onze eerste generatie!!!!!

Dat vindt Maluku4Maluku bewonderenswaardig maar beter is binnenkort met ons mee te gaan naar het kantoor van de NIOD in Amsterdam. Want zij zijn onze (groot)vaders aan het onteren binnen een onderzoek. Geloof je Maluku4Maluku niet? Lees dan zorgvuldig het volgende bericht door:

Bid vanavond tussen 19.00 uur en 19.30 uur Maluku4Maluku en steek een kaars aan ter herdenking van New Australia 29.04.1951

KIJK VANAVOND NAAR DE VERGISMOORD!!

https://www.tvgids.nl/uitgelicht/het-trauma-van-de-vergismoord/

Reactie op “Oproep aan Molukse woonwijken in Nederland

  1. Wellicht goed wat aandachtspunten naar de organisatie in Alphen over te brengen dat zij dit ook handhaven en naar buiten communiceren.
    Niet alleen hebben zij een groot bereik, maar ook voor de planning met de bijdragen door de Molukse gemeenschap uit het land. Met name de mededeling goed te overwegen wat in beeld komt om hardere maatregelen op de Molukken te voorkomen. Wij staan allen achter de acties, maar moeten hier zeker ook tactisch in zijn. Per slot van rekening willen wij wat bereiken in verbetering en duurzame verandering, en niet in escalatie of onnodig verharding.
    MENA MURIA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *