Maluku4Maluku wil Federatie Indische Nederlanders feliciteren met het binnenhalen van hun nieuwe bestuurslid Theodor Holman(vanaf 1 juli 2020). Maluku4Maluku en Federatie Indische Nederlanders(FIN) hebben innige banden met elkaar.

 

Diverse onderwerpen steunen en ondersteunen wij elkaar, met name in de ontketende strijd tegenover het zogenaamde onderzoek die geleidt wordt door het NIOD Amsterdam.

 

NIOD wenst een standpunt in te nemen dat de militairen in het voormalig Nederlands-Indië oorlogsmisdadigers zijn. Maluku4Maluku beseft dat er geen enkele schone oorlog bestaat, behalve wanneer men via een spelcomputer oorlog wilt maken met een tegenstander.

Daarnaast wenst NIOD niet over de “bersiap” te spreken, alsof er niets is gebeurd in de eerste maand na de overgave van Japan. Men moet het tijdbestek van 1945-1950 gaan onderzoeken? Maar wanneer onze frontman vraagt of ze dan 25 april 1950 willen uitpluizen, dan gaan ze ook hun kont er voor wegdraaien. Het is beter het onderzoek stil te leggen.

Het onderzoek is een schimmenspel, in combinatie met de film “De Oost” om de militairen en of veteranen de zondebok te maken. Net zoals men vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw, kapitein Westerling en zijn mannen gingen besmeuren met waanverhalen. Kapitein Westerling is de eerste zondebok die men wilt gaan nagelen, zodat de politiek hun handen in onschuld kunnen gaan wassen. Maar wie gaf opdracht om hem, en al de militairen, naar de oost te sturen?

Luister eens naar interview op CBA7 Radio met mr. Bauke Geersing

 

Het wetenschappelijk onderzoek van Bauke Geersing die hij verwerkt heeft in zijn boek over Westerling legt de NIOD ook naast zich neer, dat is totaal onverantwoord want er komt een verkeerd beeld als uitslag. Maar dat zal wel weer te maken hebben met het zoeken van een zondebok voor de politiek of Nederlandse Staat! NIOD begaat hiermee oorlogsmisdaden in vredestijd, en wij zien dit als verraad zoals de NSB dit ook deed!

 

Maluku4Maluku onderstreept nogmaals dat wij aangenaam verrast zijn met het toetreden van Theodor Holman in ons samenwerkingsverband met de FIN. Waarom?

Column

Molukkers waren oorlogshelden

 

Theodor Holman “Molukkers waren oorlogshelden”

Molukkers waren oorlogshelden

In een oude Nederlandse krant lees ik dat Rutte op Veteranendag extra aandacht heeft geschonken aan de Molukkers die in de Tweede Wereldoorlog bij het KNIL hebben gezeten. Volkomen terecht!
Ik moest denken aan een verhaal van mijn vader. Het speelde zich af in een krijgsgevangenkamp bij Malang. De Jappen eisten dat de krijgsgevangenen gingen werken. De Nederlanders deden dat toen ze merkten dat de straffen vooral pijnlijk waren en er met liquidatie werd gedreigd. Mijn vader: “Maar de Molukse KNIL-ers weigerden voor de Japanners te werken. ‘Wij werken voor Wilhelmina, de koningin van Nederland. Voor haar hebben wij een eed gezworen. Wij strijden niet voor de keizer van Japan. “De Molukkers werden door de Jap geslagen en gemarteld en uiteindelijk werd er één geliquideerd om aan de anderen te laten zien dat het de Japanners ernst was,” vervolgde mijn vader. “Maar de Molukkers hielden voet bij stuk. Toen kozen de Jappen er twee uit die onmiddellijk in aanwezigheid van het hele kamp werden geliquideerd. Maar ook dat had geen zin. De Molukkers weigerden arbeid. De dag daarop werden er drie geëxecuteerd. We werden gedwongen naar de executies te kijken.
Dit kon zo niet verder gaan. Dat begreep ook de Japanse kampcommandant. Hij vroeg aan onze kapitein te bemiddelen. Hij kon de Molukse KNIL-ers ervan overtuigen dat in deze omstandigheden Hare Majesteit Wilhelmina er zeer mee ingenomen zou zijn als deze jongens zouden strijden voor hun leven.
“Voor mijn vader was het respect voor Molukkers daardoor grenzeloos. Mijn vader heeft ons altijd verteld over de heldenrollen die de Molukkers in de Tweede Wereldoorlog hadden gespeeld. Zij hadden, zij het niet lang, nog weerstand weten te bieden aan de Japanners toen die in 1942 Indië bezetten. Maar de Japanse overmacht was veel te groot. Ook vond mijn vader dat de Molukkers na de Tweede Wereldoorlog door Nederland zeer slecht waren behandeld.
De treinkaping door Molukse jongeren keurde hij uiteraard niet goed, maar hij begreep het wel. “Ze zijn besodemieterd, ze zijn aan alle kanten besodemieterd,” zei hij. Hij gebruikte welbewust het woord ‘besodemieteren’ twee keer vanwege de twee betekenissen die het woord kan hebben: ze zijn gek en ze zijn opgelicht. De Nederlandse staat heeft overigens nog militaire ereschulden te vereffenen. Die moeten nu worden voldaan, Rutte. Je vader, die ook in een Jappenkamp zat, kende dit verhaal vast.
Bovenstaande tekst is na te lezen:
http://www.parool.nl/nieuws/molukkers-waren-oorlogshelden~b0c6deed/
 
Frontman/Voorzitter Maluku4Maluku Leo Reawaruw – Voorzitter FIN Hans Moll – Vice-Voorzitter Michael Lentze

 

Er zijn Molukkers die schreeuwen “decolonize of dekoloniseer” geven de Javanen gelijk met 17 augustus 1950, dat 27 december 1949 nooit de Republiek Indonesia Serikat heeft bestaan! Vanuit de Serikat heeft op 25 april 1950 de RMS afgescheiden volgens het internationaal recht! Maluku4Maluku komt op voor “onze eerste generatie” in breedste zin van het woord en daad(wij zijn doeners geen internetvechters en behalen winstpunten), gebaseerd op feiten. Ook voor alle slachtoffers(Papua, Timor, Chinezen, Indo’s, Sumatra Atjeh enzovoorts) die zijn gevallen vanaf de periode 15 augustus 1945 anders dan de Javanen. Want er zijn veel meer Molukkers, Papua, Indo’s en Nederlanders, en Timorezen en andere volken omgekomen door terreurdaden van de Javanen. Bersiap maar daar zwijgt NIOD over. NIOD de N is van NSB de D is van discriminatie ! Ontmoet ons zaterdag 15 augustus en maandag 31 augustus in Amsterdam. Wil je rellen? Volg dan maar andere organisaties, wij komen op voor alle bevolkingsgroepen anders dan de Javanen na 15 augustus 1945. www.reawaruw7.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *