Helaas moeten wij mededelen dat wij geheel onverwacht afscheid moeten gaan nemen van onze geestelijke begeleider en adviseur dominee Bram Nanuru uit de Molukse wijk Vaassen. Wij wensen zijn vrouw Augus en hun gezin en familieleden God’s kracht en liefde toe, om dit totaal plotselinge verlies te gaan verwerken. Maluku4Maluku zal binnenkort met een aparte eerbetoon komen op deze website voor dominee Bram Nanuru. Onze dominee die volledig achter onze visie en stappenplan stond, en in de maanden oktober en november 2020 actief meedeed om alle belangen van de Molukse wijk Vaassen te verdedigen. Dinsdag 17 oktober jongst leden heeft hij meegedaan in een overleg met de gemeente Epe, waar Vaassen onder valt. Maluku4Maluku zal dit voorzetten voor de wijk Vaassen, en in de gedachtegang van dominee Bram Nanuru. Wij allen zien de Molukse wijk Vaassen als een grondgebied van KNIL Ambonezen en of veteranen. Kamp en wijk Vaassen was en is gebied niet van vluchtelingen en of gelukzoekers, en of met alle respect gastarbeiders. Maar van Nederlandse oorlogshelden, dus veteranen inclusief van hun vrouwen en kinderen. Geen discussie mogelijk, en veel van de bewoners bestaande uit Molukkers van de tweede generatie staan achter onze optreden richting gemeente Epe, en landelijke overheid.

 

Dinsdag 1 december 2020 zal in besloten kring in verband met de corona-maatregelen dominee Nanuru begraven worden.

Let op dus afscheid nemen kan alleen door een afspraak te maken! Maluku4Maluku wenst iedereen sterkte met het verlies van een gelovig persoon die tevens ook strijdbaar voor onze Molukse volk in Nederland was.

 

Onze strijd en onze stappenplan zullen wij voortzetten in ook zijn gedachtegang #OraEtLabora

Aanmelden voor KNIL PAYBACK en grafrechten eerste generatie en kindersterfte barakken kan nog steeds via:

KNIL PAYBACK AANMELDPROCEDURE – Afsluiting datum is uitgesteld!

Molukse wijk Wierden zaterdag 28 november 2020

De strijdbaarheid die wij met dominee Nanuru deelden zullen wij voorzetten als Maluku4Maluku, daarin is het ook belangrijk dat alle KNIL Ambonezen en hun partner en of kinderen de totale erkenning en waardering gaan krijgen. Daarbij behoort ook de vraag of zij allen nog recht hebben op openstaande militaire eremedailles en oorkondes. Morgen zaterdag 28 november  zal er aan de weduwe van KNIL veteraan Huwaë uit de Molukse wijk Wierden een medaille uitgereikt gaan worden door kolonel Ludy de Vos(tevens directeur Veteranen Instituut Nederland). Hij zal vergezeld worden door leden van het advocatencollectief die Maluku4Maluku juridische adviezen geeft.  Dit zijn de volgende kantoren Cleerdin & Hamer Amsterdam mr. Michael Ruperti(veteraan-landmacht) Aimee Timorason, en van Dolderman Letselschade Advocaten Utrecht mr. Vincent Dolderman(ex-landmacht officier) en drs. Rob Remie(veteraan-landmacht). En natuurlijk frontman van Maluku4Maluku tevens behorend tot advocatencollectief Leo Reawaruw(veteraan-landmacht).

Door de geldende corona-maatregelen zal de ceromie niet plaatsvinden in het Molukse wijkgebouw Kandjoli en of  de Molukse kerk, maar voor het huis van mama Eba Huwaë ! Dit zal rond de klok van 15.20 uur zijn. Mama Eba Huwaë zal in de deuropening zitten, en niet naar buiten komen. Voor de deur zal een tafel gereedstaan daar zal de weduwe van KNIL veteraan toegesproken worden. En de medaille en oorkonde bij koninklijk besluit zal daar neergelegd worden, een van de familieleden zal haar dan alles overdragen. Na dat gebeuren bestaat het voor alle bezoekers vrij mama Eba Huwaë van achter de tafel te feliciteren met eventueel bloemen. Mogelijke aanwezige veteranen mogen haar ook de militaire eresaluut brengen.  Men dient rekening te houden met de anderhalf meter richtlijn, het adres is Pattimurastraat 11 in Wierden waar alles zal gaan gebeuren.

Molukse wijk Helmond zaterdag 5 december 2020

Zaterdag 5 december 2020 komt Maluku4Maluku op verzoek van regio Helmond weer naar wijkhuis “De Lier”  aan de Van Kinsbergenstraat 1 5703 BW Helmond. De presentatie stond eerder in de agenda, maar toen kwamen er nieuwe richtlijnen aan in verband met de corona crisis. En is alles niet doorgegaan. Maar nu met de nieuwe regels waar maximaal 30 personen bij elkaar in vergadering mogen komen. Staat alles voor 5 december weer gepland. De vergadering is op basis van aanmeldingen, en de personen die destijds zich hadden aangemeld krijgen voorrang. Dus alleen maar toegang via een namenlijst die Stichting Ain Ni Ain Helmond samenstelt.

Maluku4Maluku met bestuur Stichting Ain Ni Ain – Molukse wijk Helmond
Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht, in de zaal waar de vergadering is? Is mondkapje niet verplicht. Het is verboden in alle ruimten van “De Lier” drank en of voedsel te nuttigen. Wij zullen een pauze inbouwen, waar wij dan buiten het pand drinken proberen te verzorgen. Het is raadzaam ook zelf drank en of voedsel mee te nemen, om dit buiten te nuttigen.
De zaal zal worden opengesteld om 12.15 uur en de vergadering begint om 12.30 uur en zal tot maximaal 15.00 uur gaan duren. Eventuele vragen kunnen alvast via mail verzonden worden, om proberen zo min mogelijk tijd te verliezen. Ook zal er natuurlijk een rondvraag komen.
Aanmelden en vragen indienen via:
Wij vragen een vrijwillige bijdrage aan de bezoekers, of te wel sukerala(volgens onze gebruiken) om zo de kosten proberen te dekken.
Gespreksonderwerpen:
– Immateriële en materiële schade KNIL Ambonezen compensatieregeling
– Bijzondere status graven KNIL echtparen en kindersterfte barakken
– Behoud van wijk Helmond
– Witte Anjerperkje Helmond 70 jaar na dienstbevel
– Veteran & Family Care Programma KNIL Ambonezen– Traumaverwerking KNIL Ambonezen  presentatie Gestalttherapeut José Imlabla gespecialiseerd “eerste en tweede generatie Molukkers”

 

 

Gestalttherapeut José Imlabla gespecialiseerd eerste en tweede generatie Molukkers in Nederland tevens ambassadrice Maluku4Maluku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *