Maluku4Maluku start het  jaar 2021 met groots nieuws! Onze kersverse ambassadrice José Imlabla, Gestalttherapeut Transgenerationeel Trauma eerste en tweede generatie Molukkers(veteranen), komt in de top tien op de verkiezingslijst van OPRECHT.

Politieke partij OPRECHT

José is derde generatie Molukse geboren in Zevenaar, opgegroeid in kamp Vaassen. Daarna opgegroeid in wijk Eerbeek, en heeft daarna weer in wijk Vaassen gewoond. Nu wonend in Apeldoorn. José Imlabla heeft de pijn en het trauma van de KNIL Ambonezen van dichtbij meegemaakt, omdat de vader van haar moeder een gedecoreerde KNIL militair / veteraan aan een zware vorm van Post Traumatisch Stress Syndroom leed. Dit allemaal veroorzaakt door zijn militaire verleden in dienst van de Staat der Nederlanden. José Imlabla zal de eerste persoon zijn met een Molukse achtergrond die op een verkiesbare plek komt te staan, namelijk op nummer vier.

 

Politieke partij OPRECHT
Gestalttherapeut José Imlabla gespecialiseerd eerste en tweede generatie Molukkers in Nederland tevens ambassadrice Maluku4Maluku nu nummer vier op kandidatenlijst van OPRECHT

 

Aan de website van OPRECHT wordt nog keihard gewerkt, de visie over gezondheidszorg komt van José Imlabla’s hand. Waarin zij ook het Veteran & Family Care Programma in het verkiezingsprogramma gaat vermelden. Hier alvast de website:

 

Politieke partij OPRECHT

Binnenkort website van OPRECHT online

 

Nog nooit in zeventig jaar Molukkers in Nederland, is er een Molukker zo hoog op een verkiezingslijst komen te staan. In het jaar 2021 waar wij met ons allen dit gaan herdenken, opent Maluku4Maluku ons herdenkingsjaar met dit sensationele nieuws!  José Imlabla zal de eerste vrouw zijn na de eerste drie plekken die door mannen zijn ingevuld bij OPRECHT. Binnenkort maken we bekend welke persoon de lijsttrekker gaat worden.

Onze frontman Leo Reawaruw is ook nauw betrokken bij het verkiezingsprogramma en de opbouw van OPRECHT. Maar zal zich blijven concentreren op het KNIL Ambonezen dossier. Reawaruw heeft op dit moment geen intenties om in de Tweede Kamer actief te gaan worden.

Politieke partij OPRECHT

 

 

 

Koning Willem Alexander brengt eresaluut aan KNIL Ambonezen

José Imlabla staat voor onze standpunten als veteranen en hun partners en gezinnen, binnen OPRECHT. Met onze standpunten dient men het ook breder te zien. Want onze standpunten gaan over veteranen die voor Nederland ingezet zijn geweest. Vanuit de Tweede Wereldoorlog tot aan Korea, Nieuw-Guinea, Libanon tot en met Afghanistan.

Let wel het gaat niet alleen om Molukkers, Nederlanders en Indische groepen, maar ook om  Joodse veteranen. En niet te vergeten de Surinaamse en Antilliaanse veteranen die in het KNIL actief waren.

 

Maar met het Veteran & Family Care Programma “KNIL Ambonezen” zal dit een speerpunt worden, en het Veteran & Family Care Programma kan als blauwdruk worden beschouwd voor specifieke groepen veteranen. Een andere groep veteranen die afgelopen jaar in het nieuws belandde is Dutchbat III. Hun rechten die binnen de veteranenwet vallen, zullen ook door (de ambassadrice José Imlabla van Maluku4Maluku) via OPRECHT aan de kaak gesteld worden in politiek Den Haag.

Kolonel Ludy de Vos en frontman Leo Reawaruw ondertekenen op 14 oktober 2020 Veteran & Family Care Programma – KNIL Ambonezen in kantoor Dolderman Letselschade Advocaten te Utrecht

Onze Molukse samenleving  moet gezien worden als families en of nabestaanden van veteranen. Dat is het onderscheid die men moet maken! Wij allen behoren in Nederland tot nazaten van veteranen, dus hebben wij daardoor een speciale status.

Er zijn Molukkers die ons verhaal willen meeslepen in het zogenaamde discussie van “diversiteit en migranten”! Dan moet men wel dit onderscheid blijven maken, en dat is dat wij met ons allen geen afstammelingen zijn van met alle respect gastarbeiders, vluchtelingen en of zelfs gelukzoekers. En dan nog het verhaal dat wij als Molukse samenleving mee moeten doen met het Black Lives Matter discussie? Hoezo? Hebben die bevolkingsgroepen (over algemeen Afrikanen) onder aanvoering van bijvoorbeeld een Akwasie, hebben zij allen de afgelopen 30 jaar iets voor de Molukse samenleving gedaan? Nu moeten wij onze handen aan hun problemen branden? Wij zijn niet zielig. Wij kunnen ons zelf vertegenwoordigen, en dat kunnen wij in het jaar van 70 jaar Molukkers in Nederland gaan doen. Ga op José Imlabla  stemmen, op woensdag 17 maart 2021 nummer vier van de politieke partij OPRECHT.

Politieke partij OPRECHT
Veteraan Giovanni Pietraroia nu ook Maluku4Maluku – Frontman Reawaruw – Ambassadrice José Imlabla nu verkiesbaar op 17 maart voor de Tweede Kamer via OPRECHT

 

Gelukkig worden de standpunten, en visie en aanpak steeds breder gedragen binnen de Nederlandse maatschappij. Maluku4Maluku is een breed gedragen volksbeweging! Steeds meer mensen willen binnen hun netwerken en regio’s ondersteuning geven aan Maluku4Maluku, en hebben steeds meer een actievere rol. Daarom zijn wij blij dat Maluku4Maluku de volgende namen kan toevoegen:

 

Giovanni Pietraroia uit Hoofddorp (Nederlandse veteraan)

Augus Nanuru-de Fretes uit Vaassen (weduwe van onze wijlen dominee Bram Nanuru)

Gale Di Giulio – Sahuleka uit Vaassen

Ramon Sitanala(geboren in Vaassen) uit Apeldoorn (vierde generatie)

Eljay Timisela-Wix  uit Amsterdam(derde generatie)

Max Pariama uit Leeuwarden

David Damarjanan uit  Zwolle

Karel Wattimury uit Alphen aan den Rijn

 

 

Maluku4Maluku heeft voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 17 maart iedere steun nodig om onze ambassadrice José Imlabla in de politiek te krijgen. Binnenkort vragen wij aan iedereen in alle provincies ondersteuningsverklaringen voor José Imlabla op de lijst van OPRECHT op te sturen.

Kantoor voor marketing en overleg en opleiding van OPRECHT tot en met 17 maart 2021 aan de Spoorstraat in Baarn

Uitleg in volgende nieuwsbericht! Wil je ons steunen op welke manier dan ook? Meld je aan door te reageren onder dit bericht via deze website(niet via Facebook)! 

 

 

 

Politieke partij OPRECHT

6 reacties op “Maluku4Maluku doet via haar ambassadrice José Imlabla met politieke partij OPRECHT mee aan de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021 !

  1. Ik heb de partij programma s van Oprecht nog niet gezien. Ik vraag me af of zoiets staat dat ze ondersteuning bieden aan eerherstel voor KNIL militairen etc. In iedergeval iets in die trant want na al die jaren is mijn ervaring in politieke partijen. Tijdens verkiezingen hebben partijen goede voornemens maar na afloop zie ik in de praktijk weinig van.

 1. Beste José,

  Ik ken u niet maar ben onder de indruk van deze korte woorden op de website. Als oud-commando ben ik altijd erg begaan geweest met de Molukse zaak. Wij hebben als natie een schuld tegenover de Molukse gemeenschap die nog nooit is vereffend. Echter, veel te weinig mensen kennen de geschiedenis en dat is echt een groot probleem. Zonder kennis van de geschiedenis blijft de mens dezelfde fouten maken.

  Ik wens u heel veel succes en wijsheid in de komende maanden.

  Hartelijke groet,
  Johan Ros.

  1. Ik heb alle vertrouwen in José omdat ze voor 100% achter haar doel staat. Door een brede scala aan kennis en deskundigheid zal ze ervoor vechten om haar Missie te doen slagen. Als moeder heb ik ervaren dat als José zich érgens in vastbijt er ook voor gaat en het loslaat.
   Niet uit eigen belang maar voor diegene die onder traumatische aandoening er onderlijden. Onderschat het probleem niet. Ik heb het jaren bij mijn eigen vader meegemaakt. De tijd is rijp om nu er wat aan te doen!!

 2. Ik wens jullie Allen die op enigerlei wijze de status van onze ouders willen herstellen Gods Zegen toe. Ik ondersteun jullie Allen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *