Hij zou 5 maart 91 jaar worden, was nog de jongst levende KNIL “Ambonees” veteraan (uit Ahanari van het eiland Babar) woonde in Hoogeveen. Hij ontving twee jaar geleden door inzet van Maluku4Maluku zijn militaire onderscheidingen. Hij was getuige van de Veteranendag waar de erkenning met 100.000 personen werd gevierd in 2018 in Den Haag. En hij prijkte bij de tentoonstelling “Onze vergeten helden” in het Europees Parlement in Straatsburg…..met ontsteltenis moeten wij de families Eiromkui(en Manusama) condoleren met het verlies van Bapa Anis Eiromkui. Hij verliet ons allen 14 januari om 6.40 uur in een verzorgingshuis in Emmen. Wij zullen zijn strijd naar openstaande militaire ereschulden voortzetten, en gaan afhandelen in 70 jaar Molukkers in Nederland. Wij wensen alle familieleden en nabestaanden God’s kracht en liefde toe om dit verlies te verwerken. Maluku4Maluku wenst ook wijk Hoogeveen te condoleren met het verlies van hun laatste KNIL “Ambonees” veteraan.

Bapa Anis Eiromkui met zijn dochter Peggy tijdens fotoshoot in Wierden voor expositie “Onze vergeten helden”

 

 

De mogelijkheid om afscheid te nemen bestaat uit de volgende elementen met als centrum de Molukse wijk in Hoogeveen waar de Maranathakerk aan de Lodderstraat 18 is.

 • Woensdag 20 januari condoleance volgens de huidige coronacrisis maatregelen vanaf 16.00 uur – 18.00 uur
 • Verzoek om donderdagochtend vanaf 07.30 uur dat de bewoners van de Molukse wijk de vlag  hangen
 • Donderdag 21 januari in kerk een besloten kerk- en afscheidsdienst van 10.00 uur – 11.00 uur
 • Gelijk na de kerkdienst zal er alles aan gedaan worden dat er ook Nederlandse veteranen een laatste eresaluut aan KNIL “Ambonees” veteraan te geven.
 • Verzoek zal ingediend worden dat de lijkwagen begeleidt gaat worden door de Koninklijke Marechaussee of te wel Militaire Politie op motoren.
 • Verzoek van de nabestaanden dat bewoners van de Molukse wijk afscheid nemen van de laatste KNIL veteraan uit hun wijk, door bij hun voordeur te gaan staan. Nabestaanden wensen geen groepsvorming binnen de wijk, om een mogelijke uitbraak van besmettingen van welke vorm van corona te voorkomen.
 • Lijkwagen plus stoet zal een afscheid ronde maken door de Molukse wijk
 • De teraardebestelling zal zijn op begraafplaats Zevenberg aan de Fluitenbergseweg 30B in Hoogeveen, en is besloten!

De gemeenschap in Nederland van het Molukse eiland Babar verliest de laatste persoon met Bapa Anis Eiromkui van hun “eerste generatie” ! Maluku4Maluku wenst deze groep van onze samenleving God’s liefde toe om dit met ons allen te verwerken.

Old Soldiers Never Die….R.I.P. KNIL Ambonees veteran Bapa Anis Eiromkui #Veterans4Veterans

Maar Maluku4Maluku komt gelijk ook met een mooi bericht voor de Molukse en Babar gemeenschap!

Politieke partij OPRECHT

 

Want José Imlabla(derde generatie van Molukse eiland Babar haar vader is wijlen Adrianus Imlabla en haar moeder komt van Kei en heet Jomima Sedoeboen en is actief bij Maluku4Maluku) zal in haar politieke strijd gesteund worden door Michael Ruperti die geen introductie meer nodig heeft in onze netwerken. Michael Ruperti de eerste ambassadeur en actief binnen het advocatencollectief van Maluku4Maluku via Cleerdin & Hamer Advocaten Amsterdam. Er heeft een verandering plaatsgevonden, en dat is dat beide ambassadeurs zijn beland bij de nieuwe politiek partij OPRECHT.

Michael Ruperti ambassadeur Maluku4Maluku nu ook lijsttrekker OPRECHT

José Imlabla zal deze week haar eigen verhaal op deze website uit de doeken doen, over de overgang die heeft plaatsgevonden. Michael Ruperti, ambassadeur Maluku4Maluku, zal de lijsttrekker worden van de nieuwe politieke partij OPRECHT !  Ambassadrice José zal de eerste vrouwelijke kandidaat worden op de verkiezingslijst OPRECHT ! Maar ook de allereerste Molukker(Babar) die zo hoog genoteerd staat tijdens Tweede Kamer verkiezingen, en dat mag ook wel in het jaar 70 jaar Molukkers in Nederland. Nooit eerder is er iemand opgekomen voor onze leed, en onze pijn, en onrecht van het Molukse volk binnen een politieke partij. Zelfs in het verkiezingsprogramma van OPRECHT is dit binnenkort te lezen. Onze frontman Leo Reawaruw is toegetreden tot het kernteam van de politieke partij OPRECHT. Reawaruw zal de voortgang van het dossier KNIL Ambonezen binnen OPRECHT als onderdeel van het verkiezingsprogramma bewaken. 

De website van OPRECHT is naar verwachting dinsdag 19 januari online, er wordt achter de schermen keihard hier aan gewerkt!

Maar we zijn er nog niet, want we moeten met ons allen het volgende doen. Omdat OPRECHT een nieuwe politieke partij is, moeten er “ondersteuningsverklaringen” ondertekend en opgestuurd worden. Wat vragen wij jou te doen?

Politieke partij OPRECHT

Wij hebben over negentien kies-regio’s vijfendertig ondersteuningsverklaringen nodig. Om zo te kunnen meedoen met de Tweede Kamer verkiezingen. Met name de Molukkers in Nederland hebben nu de keuze of ze in het jaar 2021 zeventig jaar Molukkers in Nederland ze echt iets willen doen. Doe mee, en steun ons! Maar het mag ook ingevuld en opgestuurd worden door iedereen die ons wil helpen. En met ons bedoelen we ook alle veteranen, want het Molukse volk valt onder de veteranenstatus en veteranenwet!

Politieke partij OPRECHT

Een kleine moeite is het om het volgende voor ons allen te doen:

 

 1. De volledige ondersteuningsverklaring vindt men hieronder, druk op de lichtblauwe regel(DEFINITIEF ONDERSTEUNINGSVERKLARING), print deze uit.
 2. Deze dient meegenomen te worden naar het gemeentehuis, je moet 18 jaar zijn om de ondersteuningsverklaring te ondertekenen op het gemeentehuis. Neem jouw paspoort, en of ID en of rijbewijs mee. Je geeft aan dat je een ondersteuningsverklaring voor de Tweede Kamer verkiezingen wilt ondertekenen in het bijzijn van een ambtenaar. Dezelfde ambtenaar gaat ook ondertekenen en voorziet de ondersteuningsverklaring van een stempel van de gemeente! Vraag je huisgenoten, en of familie en of vrienden(ook buiten de Molukse gemeenschap) om mee te doen.
 3. Vervolgens dient de ondertekende ondersteuningsverklaring te worden verzonden naar:             SFN OPRECHT Antwoordnummer 431    3330 WB Zwijndrecht   o.v.v. Maluku4Maluku(POSTZEGEL IS NIET NODIG)
 4. Wanneer je de ondersteuningsverklaring kunt scannen mag je deze ook mailen naar: salahutu@gmail.com
 5. In verband met de huidige corona-richtlijnen adviseren wij een afspraak te maken met het gemeentehuis vanaf maandag 18 januari 2021. Afspraak maken kan via de telefoon, maar dit kan tegenwoordig ook bij veel gemeenten via internet.
 6. De gemeenten moeten meewerken om de ondersteuningsverklaringen ingevuld te krijgen. Dit is in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken, en Nederlandse overheid.

DEFINITIEF H4_Ondersteuningsverklaring_TK2021_Nederland_OPRECHT

Gestalttherapeut Jose Imlabla gespecialiseerd eerste en tweede generatie Molukkers in Nederland tevens ambassadrice Maluku4Maluku doet mee aan de Tweede Kamer verkiezingen 2021 bij OPRECHT de eerste vrouw van de lijst op nummer 4 !!!

 

Campagneleider en woordvoerder van José Imlabla is onze frontman Leo Reawaruw te bereiken via: salahutu@gmail.com

Reactie op “Eiromkui en Imlabla beiden van het Molukse eiland Babar bepalen het nieuws in Maluku4Maluku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *