Deze zaterdag en zondag kan men Maluku4Maluku vinden via de volgende mediakanalen, uiteraard met onze ambassadrice José Imlabla en frontman Leo Reawaruw. Reawaruw is ook de persoonlijke campagneleider van José Imlabla; de eerste vrouwelijke kandidaat waarop je kunt stemmen op nummer 4 van de politieke partij OPRECHT(Lijst 26) tijdens de komende Tweede Kamer verkiezingen. Dit was een van de afspraken die is gemaakt bij het samenstellen van de kandidatenlijst van OPRECHT.

Op zaterdag kan men in het Dagblad van het Noorden een verhaal lezen over 70 jaar na het dienstbevel, dat KNIL Ambonezen naar Nederland brachten(voor maximaal zes maanden). In de weekend bijlage van de krant Dagblad van het Noorden verschijnt het eerste deel over 70 jaar Molukkers in Nederland.

Met in de hoofdrol KNIL veteraan bapa Anthon Pattinama uit Hoogkerk, die op 26 mei 2018 uit handen van de toenmalige Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven eindelijk zijn militaire onderscheidingen ontving. Dit was tijdens de allereerste KNIL Ambonezen reünie in Nederland. De reünie werd in samenwerking met het Veteranen Instituut Doorn / Ministerie van Defensie, en Maluku4Maluku in elkaar gedraaid. In dit speciale jaar voor de Molukse gemeenschap zijn de eerste gesprekken opgestart om een tweede reünie te laten plaatsvinden.

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven reikt militaire onderscheidingen uit aan KNIL veteraan Pattinama 26 mei 2018

Ook op zaterdag zal er een video-verslag te zien zijn van het bezoek van Maluku4Maluku (via www.aavisie.nl ) aan de wethouder Jan van Rees van de gemeente Almelo. Tijdens het bezoek werd de afspraak gemaakt om de aanmeldingen voor een bijzondere status van de graven van onze “eerste generatie” via Maluku4Maluku te laten lopen. Gestalttherapeut José Imlabla heeft in de nabespreking haar visie uitgelegd. Ze wil als 3e generatie graag samen tot een oplossing komen om het trauma, de pijn en het leed van onze eerste en tweede generatie te kunnen afronden en samen te kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst voor de volgende generaties. 

Wethouder Jan van Rees(Almelo) Ambassadrice José Imlabla Frontman Leo Reawaruw

 

Maluku4Maluku wil alle Molukkers uit de wijk Almelo feliciteren, want de regeling van het ontslaan van grafrechten geldt per direct voor de eerste generatie(in Almelo)! Maar, we willen gelijk erop attenderen dat de bijzondere status van de graven van de eerste generatie niet vanzelfsprekend is. Dat deze regeling niet valt onder de veteranenwet! Dit dient dus op dit moment met elke gemeente waar Molukse graven zijn bespreekbaar te worden gemaakt. Maluku4Maluku heeft een strategie die, nu blijkt ook in Almelo, succesvol te zijn. Wij roepen op geduld te hebben, want Maluku4Maluku maakt al vervolgstappen bij twintig gemeenten in diverse provincies. Ga niet op eigen houtje pogingen doen, want de kans dat het mislukt is groter dan succes. Waarom? Omdat men moet weten wat men wel of niet kan zeggen. Natuurlijk wil Maluku4Maluku naar een landelijke regeling toewerken als dé landelijke Molukse belangenbehartiger. José Imlabla zal ook ingezet worden bij nieuwe onderhandelingen in andere gemeenten, als ambassadrice.

 

Maar, er dient een landelijke regeling te komen, en dat kan niet alleen via het traject dat Maluku4Maluku heeft uitgestippeld. Er is nog een ander traject dat wij kunnen volgen, en dat is via de landelijke politiek. Daar kan ook het KNIL Ambonezen erfgoed(Wijken-Wijkgebouwen-Gebedshuizen) veilig gesteld worden, maar dan  moeten we wel een persoon hebben die vanuit onze eigen samenleving komt. U weet wat u moet doen, om eindelijk na zeventig jaar een nieuwe weg in te slaan. U twijfelt? Lees het volgende:

MALUKU4MALUKU (Homepage tijdelijk aangepast voor JOSÉ IMLABLA NR4 LIJST 26 OPRECHT)

Op zaterdagmiddag zal José Imlabla met haar campagneleider te gast zijn bij Radio Siwa Lima in Oosterwolde. Dit is te volgen tussen 17.00 uur en 18.00 uur ook via mobiele telefoon te beluisteren:

http://www.omroepodrie.nl/index.html

 

 

Maar, de zaterdag is dan nog niet voorbij! Maluku4Maluku op verkiezingscampagne voor José Imlabla NR4 OPRECHT stoomt door! Want om 23.00 uur Nederlandse tijd zal er een live verbinding gemaakt worden met Indonesië !!

AmNed Basodara Gandong een zusterorganisatie van Maluku4Maluku in Indonesië viert haar tweejarige bestaan met een speciale kerkdienst die in de ochtend zal worden gehouden. Op zondag 7 maart zal er een speciale ochtendkerkdienst in Indonesië – om plaatselijke tijd 05.00 uur – gehouden worden. Nederlandse tijd zal dit zaterdagavond om 23.00 uur zijn. Niet alleen José Imlabla zal spreken, maar ook frontman Leo Reawaruw. En ook ambassadeur Rudy de Queljoe, en mogelijk meer gastsprekers uit Nederland. Dit zal een uniek gebeuren worden, aangezien veel leden van AmNed Basodara Gandong nu verspreid wonen over het eilandenrijk, tot zelfs op de meest afgelegen eilanden in Maluku Tenggara. Maar ook op Maluku Barat Daya, en sommige eilanden die op de meeste landkaarten niet eens voorkomen. Dit zijn eilanden zoals Tepa en Serua(TNS). Er zal via Zoom en YouTube  verbinding gemaakt worden. Ook zal alles vertaald worden zodat de jongere generatie in Nederland maar ook Indonesië  alles kunnen volgen.

 

Volgen kan via de volgende ZOOM link:

https://us02web.zoom.us/j/81995647004?pwd=aGhPOXRPbmNPczhFWGlOQ2ZOSXphdz09#success

De website linken zullen we op zaterdagavond 6 maart hier toevoegen, op deze pagina! Meld je alvast aan op Facebook voor het evenement:

https://www.facebook.com/events/3900261616696667

 

AMNED BASODARA GANDONG & MALUKU4MALUKU GAAN HIERMEE GESCHIEDENIS SCHRIJVEN IN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND ZOIETS IS NOG NOOIT GEBEURD!

Zondag 7 maart om 13.00 uur tot 14.00 uur wordt het weekend afgesloten met George Brown op CBA7 RADIO AMSTERDAM. Let op komende woensdag en vrijdag staat weer interviews ingepland op CBA7 maar dan tussen 11.00 uur – 12.00 uur. (LEES SVP DOOR)

http://cba7.nl/

Maar er zullen tot en met woensdag 17 maart ook nieuwe filmpjes komen, en mogelijk ook online ontmoetingen.

Hiervoor kan men uitgenodigd worden, wanneer hier behoefte is. Om uiteraard in gesprek te gaan met José Imlabla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *