Maluku4Maluku is de Molukse volksbeweging in Nederland. Maluku4Maluku vertegenwoordigd (en dit is schriftelijk met handtekeningen bevestigd) als enige grote Molukse organisatie héél veel KNIL Ambonezen(militaire juridische historische term) – veteranen en hun partners en kinderen. Zoals is omschreven in de veteranenwet. Maluku4Maluku is op weg met de Nederlandse overheid richting materiele en immateriële compensatie ten aanzien van onze eerste en tweede generatie Molukkers in Nederland. Dit is inclusief bijzondere status van graven van onze eerste generatie(veteranen) en met behoud van KNIL veteranen erfgoed. Onder KNIL Ambonezen -veteranen erfgoed vallen: de Molukse wijken plus gebedshuizen en wijkgebouwen.

Het bestuur van Maluku4Maluku is het totaal niet mee eens, met het feit dat er op het internet berichten verschijnen dat de Nederlandse overheid en de koning excuses dienen te maken op 21 maart 2021. Het jaar dat wij als Molukkers in Nederland herdenken dat het 70 jaar geleden is, dat de eerste transboot aankwam om de KNIL Ambonezen tijdelijk voor zes maanden in Nederland te stationeren in kazernes (en dus níet in voormalige concentratiekampen zoals is gebeurd).

De oproep is heel opvallend in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen op 15, 16 en 17 maart 2021! Maluku4Maluku roept een ieder op de petitie NIET te ondertekenen! Deze petitie is ook niet het initiatief van Maluku4Maluku en of een nazaat van de KNIL Ambonezen oftewel Molukse samenleving. Want Maluku4Maluku heeft de laatste jaren bij alle onderhandelingen met de Nederlandse overheid deze stelling ingenomen, en deze is ook vorig jaar gepubliceerd op onze website op 10 maart 2020 ! Lees hieronder het bericht over excuses:

PERSBERICHT(Reactie op excuses van de koning Willem-Alexander)

Maluku4Maluku beseft dat wij evenals de Joodse bevolking de ontberingen moesten zien te overleven in de oude concentratiekampen zoals Kamp Westerbork, Kamp Vught, Kamp Vossenbosch. Wanneer wij van de OVERHEID een EXCUUS willen? Dan kan dat net zoals bij de Joodse bevolking NÁ UITBETALINGEN en UITVOEREN NAZORGPLAN altijd nog gedaan worden.

Drs. Rob Remie(veteraan) van Dolderman Letselschade Advocaten – Utrecht

Het nazorgplan ligt al klaar en is geschreven door drs. Rob Remie van Dolderman Letselschade Advocaten – Utrecht en Leo Reawaruw frontman Maluku4Maluku.

Dolderman Letselschade Advocaten – Utrecht

 

Dit is ondertekend namens de overheid door drs. kolonel Ludy de Vos en Leo Reawaruw binnen deze verklaring wordt er gesproken over de samenwerking en de weg naar oplossingen. Wij als Molukse volksbeweging, Maluku4Maluku, zullen deze samenwerking en afspraken nog steeds blijven respecteren.

Maluku4Maluku koopt niets voor woorden, maar zij wil daden zien. Daden betekent de uitvoering van materiele(openstaande militaire ereschulden) en immateriële compensatie zoals is omschreven in de Veteran & Family Care Programma – KNIL Ambonezen. Daar hoort niet een vorm van populisme bij om ruis binnen de samenwerkingsverband tussen Maluku4Maluku en de overheid bij. In verkiezingsstrijd zullen veel politieke partijen en personen over veel zaken loze uitspraken gaan doen. Dit dienen wij te doorzien!

Kolonel Ludy de Vos en frontman Leo Reawaruw in kantoor Dolderman Letselschade Advocaten te Utrecht

Want wij als Molukse maar ook Indische samenleving zijn slachtoffers geworden van loze kreten en beloften vanuit de Nederlandse vertegenwoordigers in de politiek. 

Wat velen ook niet beseffen, is dat er binnen het legeronderdeel KNIL Ambonezen liefst 170 Militaire Willems Orde onderscheidingen zijn uitgereikt!

Daarom is het goed dat wij eindelijk een eigen kandidaat hebben bij de Tweede Kamer verkiezingen 2021! Trap dan alsjeblieft niet in lege verkiezingstaal. Gooi je stemkaart niet weg, ga stemmen op(scroll door naar het beneden voor informatie over de nieuwe ambassadeur van Maluku4Maluku):

José Imlabla nr4 OPRECHT(Lijst 26) over Gezondheidszorg en (na)zorg Veteranen, geüniformeerde beroepen en IC-personeel

Ook verwelkomen wij onze nieuwe ambassadeur en nummer 2 als kandidaat bij politieke partij OPRECHT Dirk-Jan Keijser:

Maluku4Maluku verwelkomt nieuwe ambassadeur Dirk-Jan Keijser

Vooraankondiging Maluku4Maluku zal binnen het programma Veteranen Radio Marathon een aandeel leveren op 12.13.14 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *