Dit weekend zal de eerste MARATHON 48 UUR VETERANEN RADIO gehouden worden vanuit Eindhoven. De start is vanaf vrijdag 12 maart 17.00 uur en zal eindigen op zondag 14 maart 18.00 uur met een feestelijke afsluiting.  En alles is te beluisteren maar ook te bekijken via video livestream:

www.veteranen-radio.nl

Maluku4Maluku gaat onderdelen invullen tijdens deze eerste MARATHON 48 UUR VETERANEN RADIO

OP FACEBOOK IS EEN PAGINA GEEF DEZE EEN VIND IK LEUK!

https://www.facebook.com/VeteranenTVR

Alle informatie is te vinden via de volgende website:

https://www.stichtingunitvictor.nl/nieuws/luister-live-naar-veteranen-radio-in-unit-victor

Vrijdag 12 maart 2020

Maluku4Maluku – Music on Request

Op vrijdag vanaf 18.00 uur zal frontman Leo Reawaruw twee uur als DJ optreden, en verzoekjes gaan draaien. Die binnen zijn gekomen de afgelopen week, dit zal tot 20.00 uur duren. Het zal gevuld worden met Disco / Funk / Dance maar een zal er tijd gemaakt worden voor Molukse muziek.

Later op de avond zal hij meedoen aan een Late Night Show van en door en voor veteranen. In deze talkshow zullen allerlei onderwerpen langskomen op het gebied van veteranen, maar ook het thuisfront.

Zaterdag 13 maart 2020 

Maluku4Maluku Talkshow 17.00 – 20.00 uur

Maluku4Maluku wordt gezien als één van de bekendste organisaties in Nederland die opkomt voor veteranen. Specifiek voor de KNIL Ambonezen, en alle wapenbroeders die met hun hebben gediend. Daar valt ook een groot gedeelte van de Indische samenleving onder. Maar Maluku4Maluku heeft ook nauwe banden met de Vereniging Oud-Militairen Indië-gangers / Nieuw-Guinea gangers of te wel de V.O.M.I die jaren lang Generaal-Majoor b.d. Leen Noordzij als landelijke voorzitter had. Generaal Noordzij is toen ook in het jaar 2018 met Maluku4Maluku met een delegatie van KNIL Ambonezen naar het Europees Parlement te Straatsburg geweest.  Daarom zal generaal Noordzij als eerste gast ontvangen worden.

Daarna zal Agnès Laurey-Jimmink aanschuiven zij heeft een boek geschreven “De Witte Anjer” over het militaire levensloop van haar vader Robert Jimmink. Een echte aanrader want Robert Jimmink komt in conflict met Hitler, hij besluit te vluchten naar het ogenschijnlijke veilige Nederland. Daarna besluit hij zich aan te melden als KNIL-militair, hij belandt daarna in een strafkamp van Japan. Na de capitulatie komt hij in het legeronderdeel van kapitein Raymond Westerling. Eindelijk kan men ooggetuigenverslagen lezen over de gruweldaden tegen de mensheid die werden gepleegd door de milities in het voormalig Nederlands-Indië. Want alle strijdende partijen moet men niet zien als zogenaamde vrijheidsstrijders zoals ze vandaag de dag worden afgeschilderd.  “De Witte Anjer” is een aanrader voor iedereen, die achter de ware feiten op zoek is van de periode na 15 augustus 1945 in het voormalig Nederlands-Indië. Robert Jimmink en kapitein Raymond Westerling gaven leiding aan de Korps Speciale Troepen(Rode baretten) daar zaten veel zogenaamde “Ambonezen” oftewel Molukkers in. Lees door op onderstaande link te drukken hoe je “De Witte Anjer” kan bestellen. “De Witte Anjer” heeft lovende recensies geoogst!

De witte Anjer in de Oost: Want een volk dat zijn geschiedenis kent, kent zijn toekomst!

Uiteraard zal het gesprek met beide gasten ook gaan over de film “De Oost” die in combinatie met een lesprogramma op onze Nederlandse middelbare scholen gaat komen dit jaar.

Als laatste gast zal voorzitter Ymo Hartzema van stichting “De Gewonde Soldaat” ontvangen worden. Hij zal een uitleg gaan geven over “De Gewonde Soldaat”. Kijk op onderstaande link voor de website van “De Gewonde Soldaat”

De Gewonde Soldaat

Tussendoor zullen er muziek gedraaid worden die door de gasten zijn aangedragen, presentatie ligt in handen van José Imlabla en Jan-Dirk Keijser.

Maluku4Maluku presenteert DJ ROBIN “JAYDEE” ALBERS

Robin “Jaydee” Albers was een inspirator voor veel Nederlandse deejays waaronder Armin van Buuren

De zaterdagavond wordt afgesloten met een dj van internationale allure, zijn vader was KNIL militair. Zijn moeder was Moluks. Vanaf 23.30 uur tot 01.00 uur is het een set van DJ ROBIN ALBERS ook wel bekend onder de naam JAYDEE. Robin heeft geen enkele introductie nodig bij de liefhebbers van House / Techno. Zijn nummer “Plastic Dreams” is de meest geremixte nummer van de wereld in de moderne dansmuziek, en hoort men wereldwijd nog steeds op festivals. Plastic Dreams wordt gezien als een van de toonaangevende nummers aller tijden in House / Techno scene.

Zondag 14 maart 2021

Korte kerkdienst

Het laatste onderdeel van Maluku4Maluku binnen 48 UUR MARATHON VETERANEN RADIO zal om 11.30 uur starten op de zondagochtend. Uiteraard zal de zondag geopend worden met een korte kerkdienst geleid door Prediker van God W. Lisapalij, het zal in tweetalen gehouden worden. Omdat wij beseffen dat wij veel luisteraars vanuit Indonesië mee gaan luisteren en kijken. Dit zijn de leden van AmNed Basodara Gandong allemaal kinderen van KNIL veteranen. Daarna gaan we richting een finale die zijn weerga niet kent!

Maluku4Maluku ontvangt Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang

Maluku4Maluku voelt zich zeer vereerd  dat de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang een interview gaat doen met onze José Imlabla(kleinkind van twee veteranen Imlabla / Sedubun). In het jaar van 70 jaar Molukkers in Nederland is dit een groot eerbetoon aan onze eerste generatie, die als trouwe Nederlandse militairen op dienstbevel voor zes maanden naar hier kwamen. Deze maand herdenken wij allemaal dat de eerste transportboot aanlegde in de Rotterdamse haven om afgerond 4000 KNIL Ambonezen, met hun vrouwen en kinderen werden overgebracht. In dezelfde maand krijgt een derde generatie Molukse(kleinkind) een ontmoeting met de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang. 

We ronden af met een kort gesprek met de communicatieadviseur Koos Sol van Nationaal Comité Veteranendag, hij zal uitleggen welke vorm Nederlandse Veteranendag 2021 gaat krijgen.

 

KORTOM: STEM AF EN LUISTER EN KIJK MEE

www.veteranen-radio.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *