ERE WIE ERE TOEKOMT ….WIE IS DE AASGIER?

MPIRE STUDIO Eindhoven – Marathon 48 uur Veteranen Radio
De man met de baret, de chagrijn, de pitbull.
De man die zich als een pitbull heeft vastgebeten in (het oudste en smerigste doofpot dossier) het KNIL Ambonezen dossier, aldus Inspecteur Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang.
Inspecteur-Generaal Frank van Sprang vlak voor interview met ambassadrice José Imlabla
In 2018 in de inleiding van mijn eindwerk over transgenerationeel trauma naoorlogse eerste, tweede generatie Molukkers in Nederland, merkte ik al op dat Leo Reawaruw ervoor had gezorgd dat onze eerste generatie KNIL “Ambonezen”  veteranen de erkenning en waardering kregen van voormalig Inspecteur Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven.
Dit in bijzijn van enkele eerste generatie KNIL veteranen die eindelijk een veteranenstatus kregen, en onder de veteranenwet gingen vallen. Hoe bijzonder vond ik dit.

Nooit eerder had ik van Maluku4Maluku gehoord. Gelukkig een organisatie die opkomt voor onze eerste generatie en tweede generatie. Hoe verwonderlijk ook dat de erkenning van de graven door onder andere gemeenten Vught en Almelo niet breed werden uitgemeten in het nieuws. Geregeld door Maluku4Maluku/Leo Reawaruw.
Vrijdag aanstaande heeft Leo Reawaruw een bespreking met Minister Bijleveld en IGK Van Sprang.
We zijn er nog niet. Maluku4Maluku blijft strijden voor onze eerste generatie.
Generaal-majoor Leen Noordzij voorzitter Vereniging Oud Militairen Indië-gangers / Nieuw-Guinea vlak voor interview met ambassadrice José Imlabla
Ik krijg privéberichten met aanmoedigingen of we willen blijven strijden voor hun ouders. Bij deze.

Bovenstaande tekst is van Maluku4Maluku ambassadrice José Imlabla, zij is Gestalttherapeut specialiteit Transgenerationeel Trauma eerste en tweede generatie Molukkers in Nederland.

De erkenning en waardering is opgehaald door Maluku4Maluku, alleen men moet het wel willen inzien. En niet met de waarheid gaan spelen, of verdoezelen. Genoeg voorbeelden, nu er een Veteran & Family Care Programma – KNIL Ambonezen is. Zijn wij als Molukse volksbeweging goed op weg naar materiele en immateriële compensatie! Maluku4Maluku stelt de eerste generatie voorop in alles, levend of postuum!

Al een paar jaar waarschuwt Maluku4Maluku iedereen er voor dat er een  onderzoeksrapport komt waarin ook KNIL Ambonezen worden bestempeld als “oorlogsmisdadigers”! Dit is een groot complot die in een drietrapsraket gezien moet worden. Trap één is de film “De Oost”, trap twee is een lesprogramma “De wereld van de Oost” die op middelbare scholen gegeven kan gaan worden. Derde trap is het onderzoeksrapport onder leiding van NIOD Amsterdam. De raket zal op 13 mei 2021 gelanceerd worden onder de noemer, dat wij met ons allen moeten kijken uit een andere invalshoek. Dit kon men horen uit de mond van Henri Timisela van Moluks Museum tijdens “Beta Disini” afgelopen zondag. Maluku4Maluku zet hier BETA DISANA tegenover, omdat wij de stem zijn van onze eerste generatie. En de meesten van onze eerste generatie zijn hier niet meer, maar hun stem zal vertegenwoordigd gaan worden door Maluku4Maluku.

 

Er zijn drie invalshoeken, de Nederlandse, de Javaanse, en de Molukse! Maluku4Maluku weigert een Javaanse bril op te zetten. Dat laten wij over aan de regisseur Jim Taihuttu die in de pers verklaart dat hij een (klein)zoon is van een vluchteling. Ere wie ere toekomt, want hij is de eerste in de pers die alle Molukkers bestempeld als vluchtelingen, en of migranten en of gelukzoekers.

Jim T verklaart in het Engels: Mijn familie vreesden voor hun leven en vluchten naar Nederland! 70 jaar Molukkers of vluchtelingen in Nederland? Molukse subsidie-bedelaars gebruiken de term #BetaDisini ! Maluku4Maluku die onze eerste generatie vertegenwoordigd, die oorlogshelden waren en geen vluchtelingen gebruiken de term #BetaDisana ! Lees over Jim T zijn uitlatingen? Kijk op volgende website:

The East

Maluku4Maluku zal zich verzetten richting de film in combinatie met het lesprogramma. Omdat de combinatie met een lesprogramma op scholen riekt naar groepsbelediging, maar vooral naar haatzaaiing  richting(70 jaar) Molukkers in Nederland.

Waarom het 70 jaar moest duren dat we eindelijk richting het oplossen gaan van materiele en immateriële compensatie? Dat komt omdat wij ons laten beliegen door onze eigen mensen die posities innemen, maar dan wel voor hun eigen eer en roem. Daarom was het plan ook om een eigen Tweede Kamer lid met een missie te krijgen met de afgelopen verkiezingen. Want de strijd dat alle Molukkers onder de term “migranten” vallen zal doorgaan, om dit om te buigen. 

 

Tijdens de eerste Marathon 48 uur Veteranen Radio vulde Maluku4Maluku uren over drie dagen. José Imlabla ontving IGK Frank van Sprang en ook Generaal-majoor Leen Noordzij aan de gesprekstafel

De afgelopen dagen zijn er gesprekken geweest met een grote vergeten groep onder de Nederlandse bevolking, zij hebben ook in de concentratiekampen Vught en Westerbork moeten overleven. Mogelijk zullen wij met deze grote vergeten groep een intentieverklaring gaan ondertekenen, om per direct met elkaar te gaan samenwerken. Wij proberen dit met Paasweekend bekend te maken. Daarnaast ook richting de volgende landelijke verkiezingen samen de verkiezingen in te gaan. Op dit moment kunnen er geen verdere uitspraken over doen. Maar dat wij elkaar gaan versterken is zeker, en een aanwinst voor onze gezamenlijke strijd naar rechten.

2 reacties op “Nieuwe samenwerking op komst, alle eer aan de Aasgier

  1. Niet opgeven. Doorgaan. Eerlijkheid duurt het langst. Respect voor jullie volharding. Wat hebben wij veel geleerd van deze berichten. Er gaan ook beerputten open. Sterkte Er is licht in deze tunnel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *