New Amsterdam Film Company

Karspeldreef 14
1101 CK Amsterdam

 

 

Sander Verdonk

Leeuwarden, 14 mei 2021

Onderwerp: Open brief aan Jim Taihuttu
Beste Sander,
Ik wilde terugkomen op de uitspraak van jouw zakenpartner Jim Taihuttu(filmregisseur van een film gebaseerd op fictie) die hij op zijn Instagram heeft staan:
“Bij jullie volgende demonstratie tegen de film, stuur ik 100 figuranten om jullie te helpen. Dit betaal ik uiteraard geheel uit eigen zak. De afdeling production design heeft overigens ook nog een paar aardige spandoeken liggen die we kosteloos zullen meesturen. Dat lijkt me een leuke opsteker voor beide partijen toch? En het ziet er meteen ook harstikke professioneel uit. Nemen jullie contact op met New Ams? Volgens mij hebben  jullie de gegevens wel.”
Sander Verdonk
Wij als Molukse belangenbehartiger van de KNIL Ambonezen, en hun nazaten weten nog niet met hoeveel personen wij gaan komen. Maar wij gaan demonstreren op een van jullie datums dat jullie zogenaamde Meet Ups gaan houden:

https://www.dewereldvandeoost.nl/meetups

 

Kan ik je de teksten voor de spandoeken mailen volgende week? Zodat de design afdeling dit kan klaarstomen. Jullie figuranten die jullie aanleveren, kunnen die uit Indonesië ingevlogen worden? Jim Taihuttu zijn financiers uit Indonesië zijn nu bekend. Zelfs via  de president van Indonesië Joko Widodo zijn bedrijf BEKRAF, dus mogelijk kan een staats vliegtuig ingezet worden. Wil je aan Jim vragen of hij ook komt? Laat maar weten welke Meet Up hij er ook is, okay? Hij komt toch wel naar zijn zus Jazzy in Amsterdam, die verantwoordelijk is voor het lesprogramma “De Wereld van de Oost”.
Met vriendelijke groeten
Leo Reawaruw
Frontman & Voorzitter Maluku4Maluku

Depot Speciale Troepen later Korps Speciale Troepen bestond voor 90% uit zogenaamde “Ambonezen” dit is geen fictie. Zij allen zijn oorlogshelden ook de andere onderdelen van KNIL(waaronder marine), zij verdienen ook op basis van dit gegeven een bijzondere status van begraafplaatsen in Nederland.

Ook het hoofdstuk “kindersterfte in de barakken” dienen onder deze regeling te vallen. Maluku4Maluku is daar mee begonnen om dit binnen te halen bij diverse gemeenten. Op Hemelvaartsdag is hiervoor een werkbezoek afgelegd op de Begraafplaats  Hooghalen(Drenthe) waar ook veel kindergraven zijn, die de overlevingsstrijd in het voormalig kamp Westerbork(op 5 kilometer afstand gelegen) niet overleefden.

Landelijke inschrijving voor alle Molukkers in Nederland kan via: 

Brief&AanmeldingBijzondereStatusGraven

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.