Afgelopen vrijdagochtend bereikte iedereen het bericht dat onze beste zanger in 70 jaar Molukkers in Nederland na een kort ziekbed was overleden. Het dagelijks bestuur van Maluku4Maluku was op de hoogte dat Jimi Bellmartin in het ziekenhuis was beland, we hebben dan ook de afgelopen week hem in onze gebeden meegenomen. Maluku4Maluku beseft dat Jimmy in God’s handen ligt mag dat een troots zijn voor iedereen.

 

Eternal Twinflames

 

Wij danken Jimi voor de steun die hij altijd achter de schermen gaf aan Maluku4Maluku. Maar dit jaar deed hij het ook voor de schermen daar zijn wij als Maluku4Maluku nog meer dankbaar voor.

Aanmelden (inventarisatie) ‘bijzondere status’ KNIL Ambonezen graven / kindergraven door de kindersterfte in barakken!

Want hij als topmuzikant, maar vooral Moluks kind en nazaat van een KNIL oorlogsheld, zag Jimi het belang daar van in. Net zoals Rudy de Queljoe(ambassadeur Maluku4Maluku) en voetbalheld Simon Tahamata(ambassadeur Maluku4Maluku). De bedoeling was ook dat Jimi Bellmartin zou toetreden tot de ambassadeurschap van Maluku4Maluku. Helaas is dat niet zo ver gekomen. Maar hij wordt zeker beschouwd als een zeer goede vriend van Maluku4Maluku.

 

“The Soulsinger” MOLUKS ROLMODEL

 

Temeer dat hij opgroeide in kamp Vught met de familie Th. Reawaruw, waar onze frontman ook heel vaak was, jarenlang achterelkaar in barak 23. Reawaruw zag hem als een ware held, en ambassadeur van de Molukse gemeenschap al vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw. Bellmartin vertelde vlak voordat hij winnaar werd van de allereerste, wereldwijd, van The Voice Senior tegen Leo Reawaruw: “Trek je niets aan van alle kritiek! Jij bent de echte strijder voor onze vaders en moeders, ik ben trots op jou. Ga door voor onze ouders, en onze eerste generatie die nog in leven is. Die niet meer leven moeten maar via hun kinderen de ereschulden maar krijgen, jouw strijd is goed. Niemand doet jou na, ga door! “

Zonen van KNIL Ambonezen/Veteranen: Ten tijde van de voorrondes van The Voice Senior in 2018 met rechts zijn buddy en chauffeur Paul Selanno – Pasar Malam – Kardinge Groningen – Korte toer Jimi & Leo & Paul

 

 

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3395705/icoon-held-en-soulman-veel-mooie-woorden-voor-overleden-jimi-bellmartin?fbclid=IwAR2Eta_xvp_B0E0z6klgRivoNAWGjRfNOhYxS8ABpw5kCGwIT7RabgKuOp0

 

 

Maluku4Maluku wenst de familie en alle nabestaanden, en alle (oud)bewoners van Kamp Vught alle sterkte en liefde van God toe om dit verlies te dragen. Maluku4Maluku vindt Jimi Bellmartin een absolute rolmodel in 70 jaar Molukkers in Nederland, maar dat geldt ook voor ambassadeurs Tahamata en de Queljoe rolmodellen vanuit onze tweede generatie die bepalend waren en zijn.

Kijk naar reacties van jongere generaties op Jimi Bellmartin

 

Wij als Maluku4Maluku, roepen iedereen op een condoleancekaart te versturen naar de familie via:

Familie “Jimmy Bellmartin Akkerstraat 66 5261 SX Vught

In verband met de nog steeds geldende RIVM maatregelen met betrekking tot de coronacrisis zijn dit de momenten om afscheid te gaan nemen:

Doorlopende condoleance op het volgende adres: Dela Sparrenburg – Oude Baan-Oost 170 – 5244 NG Rosmalen

Woensdag 2 juni tussen 18:00 uur – 19.30 uur

Donderdag 3 juni tussen 16.30 – 18.00 uur

Vrijdag 4 juni Uitvaartdienst op bovenstaande adres  in Rosmalen alleen voor genodigden tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Aansluitend om 14.00 uur is de ter aarde bestelling op Algemene Begraafplaats in Vught Sint Elisabethstraat 64-68 – 5261 VN Vught

 

 

Er is op Facebook een groep over onze zangicoon:

https://www.facebook.com/groups/234014103903305

Kijk naar optreden van “The Master Voice of Soul” in Johan Cruijff Arena – Amsterdam op YouTube:

Einde berichtgeving Jimmy Bellmartin, maar geen einde nieuwsartikel.

Tevens roepen wij ook hetzelfde te doen voor de Molukse slachtoffer van de steekpartij in stadsdeel “De Pijp” in Amsterdam, dat was Roy Titawanno:

 

Maluku4Maluku roept op een kaart te zenden, afscheidsplechtigheid zal maandag 31 mei plaatsvinden!

 

 

 

3 reacties op “Maluku4Maluku dankt Jimi Bellmartin kind van een KNIL veteraan, Moluks rolmodel

  1. RIP Jimi Bellmartin
    Turut Berdukacita. Kekuatan serta penghiburan dianugerahkan Tuhan bagi keluarga yang berduka.

  2. Ik heb het genoegen gehad een lied met hem te zingen, hij heeft ook voor mij twee liedjes gezongen bij het afscheid van een vriend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.