Veteranendag 2021 op zaterdag 26 juni zal via het netwerk van Maluku4Maluku nationale en regionale aandacht krijgen voor 70 jaar Molukkers in Nederland. Molukkers in Nederland kinderen van KNIL Ambonezen(echtparen) oftewel veteranen. Het heeft 66 jaar geduurd voordat de officiële erkenning als veteranen werd binnengehaald onder leiding van frontman(veteraan) Reawaruw van Maluku4Maluku. Dit werd in samenwerking met de toenmalige Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven(huidige voorzitter Veteranen Platform) bewerkstelligd!

Eerste KNIL Ambonezen(inclusief marine) Reünie 2018 met in het midden de huidige voorzitter Veteranen Platform luitenant-generaal Hans van Griensven

KIJK NAAR DE AANKONDIGING OP YOUTUBE KNIL AMBONEZEN TIJDENS VETERANENDAG 2021 / OPNAME GEMAAKT TIJDENS VETERANENDAG VAN VETERANEN COMITÉ BUCH(CASTRICUM) 19 juni 2021:

Hierdoor is de aandacht voor het aangedane leed, maar vooral schendingen van mensenrechten op deze speciale veteranengroep plus hun thuisfront, versterkt in de afgelopen tijd.

Maar zal dat ook uitwerking hebben in de komende jaren. Ook via het zogenaamde Veteran & Family Care Programma – KNIL Ambonezen die is ontwikkeld met Dolderman Letselschade Advocaten uit Utrecht.

Maluku4Maluku vicevoorzitter Sarah de Lima / Veteraan Ririhena / Maluku4Maluku frontman Leo Reawaruw

Nederlandse Veteranendag zal aandacht geven aan de KNIL Ambonezen, in een speciale uitzending in samenwerking met Omroep Max. Op voordracht van Reawaruw / Maluku4Maluku zal veteraan bapa Noes Ririhena(Wierden) in beeld gebracht worden vanaf een opname-locatie Malieveld Den Haag. Voor meer informatie volg de komende week onze website of kijk op www.veteranendag.nl

Aanmelden (inventarisatie) ‘bijzondere status’ KNIL Ambonezen graven / kindergraven door de kindersterfte in barakken!

 

Home

 

Reactie op “Maluku4Maluku aankondiging KNIL Ambonezen op televisie tijdens Nederlandse Veteranendag 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *