Afgelopen Veteranen Marathon radio en televisie vond dit voorjaar plaats in Eindhoven, Maluku4Maluku deed het hele weekend volop mee. Op zondag  14 maart 2021 werden er afspraken gemaakt op Veteranendag dat onze frontman Leo Reawaruw een  KNIL Ambonees – veteraan naar voren zou gaan schuiven om mee te doen aan een speciale uitzending vanaf het Malieveld tijdens de Veteranendag 2021.

Het zou een programma worden die Omroep Max zou gaan verzorgen. Achter de schermen heeft Maluku4Maluku overleg gehad met de redactie van Omroep Max. Er is toen besloten om bapa Noes Ririhena uit Wierden in het programma te gaan eren.

Vicevoorzitter Maluku4Maluku Sarah de Lima & KNIL veteraan bapa Noes Ririhena & Frontman -voorzitter Leo Reawaruw

 

Ook omdat de gemeente Wierden een speciale plaats is geworden binnen het verhaal van de KNIL Ambonezen. Maar ook van veteranen!

Kijk op onderstaande YouTube filmpje toespraken bij de opening Witte Anjer Perkje Wierden:

Ten eerste was het vorige jaar overleden gezicht van de KNIL Ambonezen, bapa Abe Paliama, een veteraan uit Wierden. Ten tweede de bijzondere status van de graven(en kindersterfte in de barakken) komt vanuit het verzoek van bapa Abe Paliama toen hij problemen had om de grafrechten van zijn overleden vrouw rond te krijgen.

Bapa Abe Paliama ontving zijn medaille na 67 jaar opgespeld door kolonel Ludy de Vos

Maluku4Maluku heeft toen de eerste gemeente in Nederland benaderd, en het rond gekregen en dat was Wierden. Maar binnen de onderhandelingen werd ook besloten om de bijzondere status te gaan verlenen aan alle veteranen. Dus ere wie ere toekomt!

Nederlandse veteranenvlag is ook voor KNIL Ambonezen

 

Kijk naar Trailer “Ode aan onze veteranen” via onze YouTube-kanaal, abonneer gelijk op onze kanaal zodat je alle updates gratis kan ontvangen:

 

 

 

Lees verder, dit bericht loopt nog door!

Vandaag om 18.10 uur tot 19.00 uur is het zover het tv programma ‘Ode aan onze veteranen’ bij Op NPO1, lees er alles over via:

Ode aan onze veteranen

MALUKU4MALUKU FELICITEERT DE MOLUKSE SAMENLEVING MET DE START VAN HET VETERAN & FAMILY CARE PROGRAMMA – KNIL AMBONEZEN! LEES ER ALLES OVER(EXTRA MOLUKSE HULPVERLENERS GEZOCHT) ->

Van 30 juni 2018 naar 30 juni 2021 Maluku4Maluku blijft de geschiedenis herschrijven! Ora Et Labora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *