Koninklijk Nederlands Indisch Leger(KNIL) werd 26 juli 1950 opgeheven. Daarom lopen wij, Maluku4Maluku, vanavond 26 juli 2021 vanaf 21.38 uur de Sunset March in Nijmegen. Maluku4Maluku stelt vandaag de Sunset March in het licht voor alle veteranen die in het KNIL hebben gezeten. Maar, ook voor alle veteranen die met hen hebben samengewerkt vanuit Nederland. Kijk op onderstaande link naar de website van Sunset March, klik hiervoor onderstaand op ‘Welkom’.

Welkom

Uiteraard willen wij de Sunset March van vanavond een speciale tint geven richting de KNIL Ambonezen-veteranen.

 

Omdat dit jaar het 70 jaar geleden is dat KNIL-militairen door het opvolgen van een militair bevel hier naar Nederland kwamen. Voor een maximaal verblijf van zes maanden. Dat veranderde in een leven lang van trauma en leed. Omdat zij niet de erkenning en waardering kregen als veteranen. Het verblijf duurde tot de dood erop volgde, met als gevolg dat men zelfs de grafrechten moest betalen. Daar heeft Maluku4Maluku ook een plan voor bedacht en uitgewerkt die door verschillende gemeenten al is omarmd! Er is hierover veel nepnieuws verschenen. Maar, de bedenker van de bijzondere status voor de graven is onze frontman Leo Reawaruw. Niemand anders, en het eerste resultaat werd in gemeente Wierden behaald, met als tweede gemeente Vught en daarna gemeente Almelo! Lees hieronder de rectificatie in Magazine voor veteranen Checkpoint van juli 2021 nr 05.

 

 

Raar maar waar! Er wordt nog steeds nepnieuws verspreid! Niet door de Nederlandse overheid! Maar, door bepaalde groepen Molukkers in bepaalde woonplaatsen. Recentelijk werden er brieven verspreid in Assen en Bovensmilde dat de burgemeesters weigeren om verder met Maluku4Maluku te spreken over de grafrechten, nepnieuws. Men durfde dit te schrijven terwijl een delegatie van Maluku4Maluku een week eerder in het gemeentehuis in Beilen(gemeente Midden-Drenthe) was geweest. En de burgemeester van gemeente Assen heeft Maluku4Maluku uitgenodigd om bij de Drentse Veteranendag aanwezig te zijn in het najaar. Trieste constatering is dat er mensen zijn die het plan willen na-apen en/of kapen! Dat merken wij de laatste tijd vaker op. Maar, achteraf blijkt dat het niet goed gaat in de uitvoering of de vertaling naar de gemeenteraad toe. Het grootste voorbeeld met grafrechten is de wijk Vaassen. Waar geen wijkraad is, weer nepnieuws!

 

Maluku4Maluku wil iedereen ook waarschuwen voor nepnieuws die nog steeds wordt verspreid door personen of zogenaamde Molukse organisaties. Zij allen verbloemen het feit dat ze zelf niets hebben gedaan in het jaar 2019-2020! Nu willen ze zogenaamd hun beste beentje voorzetten. Goedkoop meeliftend en ze lopen met andermans veren te pronken en brengen dan nog meer nepnieuws.

Respectloos. Want de eerste generatie die begraven ligt, zij allen beseften heus wel, dat Maluku4Maluku de laatste jaren keihard heeft gestreden. Met geen enkele garantie op succes. Maar, we bleven wel doorgaan!

Terwijl iedereen alleen maar kritiek bleef leveren, en alles als onmogelijk zag. Molukkers spoorden een ieder aan om Maluku4Maluku links te laten liggen, want het was grootspraak en fantasie. Lachwekkend dat men nu moet concluderen dat dezelfde personen en/of organisaties alles kapen of na-apen. Omdat zij de eer naar zichzelf willen toetrekken. De garantie of ze die krijgen, is onmogelijk omdat op het internet alles te vinden is!

 

 

In ieder geval start vanavond de Sunset March in Nijmegen om 21.38 uur. Een wandeling van een klein half uur. Iedereen is welkom! Informatie startpunt:

De tijd van zonsondergang staat op de site. Op de uitgekozen dag ga je naar de zuidkant van de brug. Aan de Zuidoever van de Waal. (Navigatie: Winselingseweg 41, Nijmegen. Via de Latensteinseweg). Parkeren bij het trappenhuis is het meest simpel. Je loopt de trappen op naar lichtmast PZ2-1. Dat is de eerste lichtmast die aangaat. Onder de omgekeerde V van de zuidelijke boog. Er hangt een informatiebord over de brug en de Sunset March aan de reling ter hoogte van het startpunt.

De vicevoorzitter Sarah de Lima en of frontman – voorzitter Leo Reawaruw. Zij zijn de aanspreekpunten voor Maluku4Maluku. Naast deze bestuurders kan men ook contact opnemen met ambassadeur Rudy de Queljoe, en of José Imlabla als ambassadrice maar ook als projectleider “Immateriële compensatie” Veteran & Family Care Programma – KNIL Ambonezen.

Buiten deze vier namen en of personen kan geen enkele andere persoon namens Maluku4Maluku spreken. We hebben wel teamleden verspreid over heel Nederland. Enkele teamleden zijn nu actief bezig aanmeldingsformulieren aan te bieden voor “bijzondere status KNIL graven en kindersterfte in de barakken”. Wij weten wie deze teamleden zijn, en zij blijven binnen het onderwerp waarvoor zij iedereen benaderen in hun woonwijk. 

Andere personen mogen en kunnen niet namens Maluku4Maluku uitspraken doen en afspraken maken, of het nu in het openbaar is of niet. Of via een of andere kanaal op het internet of telefoon! Wanneer dit de afgelopen jaren wel is gebeurd, en is gedaan, dan is dit niet voor rekening van Maluku4Maluku! 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *