Giovanni Pietrarioa – Glen Bloemberg – Leo Reawaruw 25 juni 2021 Opening Witte Anjer Perk Raadhuisplein in Hoogeveen

 

Overste Glen Bloemberg:

Als voorzitter van de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken en inwoner van Hoogeveen ben ik blij dat er op zondag 15 augustus aanstaande een “Lokale Indië Herdenking 15 augustus 1945” georganiseerd wordt.

Tijdens deze herdenking staan wij stil bij het einde van de bezetting van voormalig Nederlands-Indië en het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog doordat Japan in Azië capituleerde. Wij herdenken dan alle slachtoffers van de oorlog in het voormalig Nederlands-Indië. Toespraken zullen gehouden worden door de locoburgemeester van Hoogeveen, een bestuurslid van de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken en een vertegenwoordiger van de Molukse samenleving Hoogeveen.

Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers zal er 1-minuut stilte gehouden worden en worden er bloemen gelegd bij het monument. Na de herdenking is er voor de mensen die zich aangesloten hebben bij de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken de mogelijkheid om elkaar nader te ontmoeten in het gebouw van Si-do-Kwan, Trompstraat 1a Hoogeveen (op loopafstand vanaf het oorlogsmonument).

 

Organisatie: Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken / Gemeente Hoogeveen

Plaats: Oorlogsmonument aan de Zuiderweg 1 in Hoogeveen.

Tijd: Aanvang herdenking: 16.00 uur – 16.45 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *