Het stappenplan en of strategie die Maluku4Maluku zes of zeven jaar geleden uitstippelde met als einddoel materiele compensatie(KNIL Ambonezen PAYBACK oftewel betalingen openstaande militaire ereschulden) richting KNIL Ambonezen en hun thuisfront gaat steeds meer vorm krijgen. Dat is nu verwerkt in het zogenaamde Veteran & Family Care Programma – KNIL Ambonezen, en bestaat uit een tweesporenbeleid. Want naast het materiele compensatie, is er ook een immateriële plan ter compensatie richting onze veteranen en hun thuisfront. De regeling immateriële compensatie richting Molukse samenleving 70 jaar na het opvolgen van het laatste dienstbevel is noodzakelijk. Dit hebben de samenstellers van het programma vastgesteld(drs. Rob Remie van Dolderman Letselschade Advocaten uit Utrecht en frontman Leo Reawaruw van Maluku4Maluku).
Want er dient een oplossing te komen voor al de pijn en leed, en opgelopen trauma’s die nog steeds zijn sporen heeft binnen onze samenleving. Dat geldt niet alleen voor de overgebleven personen van de eerste generatie, naast de tweede generatie kampen zelfs veel Molukkers in de derde generatie zelfs vormen van trauma. Daarom is Maluku4Maluku ook dankbaar dat José Imlabla als Gestalttherapeut met als specialisatie 1e en 2e generatie “Transgenerationeel Trauma” het projectleiderschap met betrekking tot immateriële compensatie op zich heeft genomen. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met een team Molukse hulpverleners om dit op te gaan starten in een of andere vorm, wat na de zomer van start zal gaan. Dit alles in samenwerking met de Nederlandse Veteranen Instituut(NLVi) in Doorn. Onderstaande fotoserie geeft brigade-generaal Paul Hoefsloot(tevens directeur NLVi) een rondleiding aan ambassadrice Maluku4Maluku José Imlabla, drs. Rob Remie(veteraan) van Dolderman Letselschade Advocaten uit Utrecht is daarbij ook aanwezig.
Hulp en extra compensatie KNIL(Ambonezen)-veteranen op komst
Maluku4Maluku start daarom informatiebijeenkomsten in verschillende regio’s. In de maand augustus staan er twee in de planning, de eerste zal zaterdag 14 augustus zijn.
Dit op verzoek van Hans Tahitu(uit de wijk Elst) in de Molukse stichting in Elst, aan de Reijerstraat 39, de organisatie ligt ook in handen van Hans Tahitu. De deuren zijn geopend om 13.30 uur en start is om 14.00 uur en het einde is om 17.00 uur. Toegang in verband met corona-maatregelen is alleen via aanmelden bij Hans Tahitu of per mail via salahutu@gmail.com
Mogelijk komen er meer onderwerpen aan bod, wanneer de tijd dit toelaat!
Vol is vol! Dus voorkom teleurstelling en meld je aan!
Luister naar het volgende YouTube filmpje hier volgt de beschrijving:
De schreeuw om excuses binnen de Molukse samenleving is groot. Maar wat schiet je er mee op? De Joodse slachtoffers van de 2e Wereld Oorlog kregen pas in het jaar 2020 excuses aangeboden door minister-president Mark Rutte. Maar daarvoor kregen ze alles om de pijn en trauma te verzachten. Inclusief materiele en immateriële compensatie tot zelfs de vierde generatie. Daarom is Maluku4Maluku voor eerst uitbetalen van openstaande militaire ereschulden oftewel materiele compensatie!
BELANGRIJKE VOORAANKONDIGING ONZE AMBASSADEUR RUDY DE QUELJOE ORGANISEERT DE ENIGE LANDELIJKE KERKDIENST DIE IN HET TEKEN STAAT VAN VAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND.