De hittegolf waar Nederland in zit, heeft gevolgen gekregen binnen de planning van stichting Maluku4Maluku. Voor zondag 29 juli was er een bijeenkomst tevens herdenking gepland voor de Molukse en Indische samenleving, ook waren sympathisanten uitgenodigd. Dit alles in het licht van de opheffing van de KNIL.

De laatste dagen en vooral nachten heeft iedereen last ondervonden van de hitte, of de hoge luchtvochtigheid die gepaard gaat met de hoge temperaturen in Nederland. Gevolg dat er slecht geslapen wordt door iedereen, dus de fitheid is minder. Dit speelt parten in de gezondheid bij onze ouderen. Onze ouderen, de KNIL veteranen, voelen zich daardoor ook niet fit. Stichting Maluku4Maluku heeft besloten de bijeenkomst tevens herdenking daarom af te lassen. En in een andere herdenking die er aankomt samen te laten smelten.

Dit zal gebeuren op woensdag 29 augustus 2018, ook weer in Leeuwarden. Dat is de dag dat de “Friese gevallenen” of te wel de oud-Indië militairen die hun leven verloren herdacht worden. Dat waren wapenbroeders van de KNIL veteranen.

Maar de herdenking in Leeuwarden, was ook de eerste officiële herdenking waar de KNIL veteranen werden genoemd dat was in het jaar 2017. Waar dan ook de eerste officiële krans na bijna zeventig jaar werd gelegd door KNIL veteranen, wij zullen deze herdenking dan ook blijven ondersteunen.

Woensdag 30 augustus 2017 KNIL veteranen bij herdenking in Leeuwarden

Zet hem vast in jouw agenda, meer informatie zal vanaf volgende week volgen. Op die dag zal er uitleg komen van de strategie die stichting Maluku4Maluku zal gaan volgen in de maand september met betrekking tot de claim van wachtgelden, en backpay! Deze week zal frontman Leo Reawaruw van stichting Maluku4Maluku onder begeleiding van advocaat tevens veteraan Michael Ruperti, een samenwerkingsverband mogelijk aangaan met specialisten letselschade advocaten. 

Ook zal er uitleg komen over de ontwikkelingen rondom de ” 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders”!

 

Tevens zullen er gastsprekers zijn van onder andere Indisch Platform 2.0 en uitleg van de plannen om een omroep op te richten voor alle bevolkingsgroepen vanuit Nederlands-Indië. Uiteraard ook een uitleg van het project Denken en Doen in het Groen van stichting Maluku4Maluku onder leiding van ingenieur Zeth Tapilaha.

Unu Tahamata KNIL monument Leeuwarden vandaag optreden tijdens Kwaku Festival Amsterdam

 

Tenslotte wenst stichting Maluku4Maluku de burgemeester van Ambon Richard Louhenapessy een mooie samenzijn met de Molukse samenleving tijdens Kwaku Festival vandaag.

Wij roepen een ieder op onze lid van stichting Maluku4Maluku Unu Tahamata te ondersteunen en toe te juichen tijdens zijn optreden met Rythm Maluku! Stichting Maluku4Maluku wenst een ieder een droge en goede feest toe op Kwaku Festival vandaag.

Molukse dag Waterkant Podium

15:15 – 15:35 Culturele opening Burgemeester Ambon Richard Louhenapessy met Cakalele groepen Dadatoko Halmahera, Pasukan Hu´ul Macan Lounusa en Badan Kesenian en- Amboina Voice

18:25 – 18:45 Kelvin Fordatkossu supported by Miguell Kaidel & Unu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *