Heel kort heb ik je meegemaakt in de belangrijke rol die je had bij Maluku4Maluku. De geestelijke brein naast de bedenker ‘ grafrechten’ van Maluku4Maluku Leo Reawaruw. Ik rolde in als vrijwilliger om jullie team te ondersteunen. Al gauw liet je doorschemeren dat mijn hulp welkom was. Het voelde goed.

Vorig jaar november 2020 op de dag dat je ziek werd( en na een week verliet je het aardsbestaan) hadden wij samen een online- vergadering met gegadigden van de gemeente Epe omtrent de bijzondere status grafrechten KNIL Ambonezen. Dit naar aanleiding van de aanvraag grafrechten in juli 2020 .Je stem hoorden we alleen via de luidspreker. Je bad met ons voor aanvang , je liet duidelijk je stem horen waar jij voor staat tijdens de meeting. Grafrechten bijzondere status voor de Ambonese KNIL veteranen.
De afsluiting van het bezoek van Maluku4Maluku met een delegatie van onze KNIL Ambonezen aan het Europees Parlement in Straatsburg werd afgesloten met een gebed door dominee Bram Nanuru:

We zouden in januari 2021 een vervolggesprek krijgen , maar dat wat ons beloofd was is niet gebeurd. ( er was iets misgegaan achteraf gebleken). Je zei altijd: Ora et Labora / We geven niet op! En dit heb ik goed onthouden. Vooral niet opgeven. Ook Leo Reawaruw( frontman en bedenker status grafrechten ) en Sara de Lima( vicevoorzitter)hebben dit onthouden. Jullie hebben door de hoge wilde golven, stormen, bliksemschichten en onder hete vuur gestaan, toch volhardend een weg door de wildernis gelopen met de Here God die jullie voorging. Wat we wel hebben mogen bereiken was op 28 augustus op de bijeenkomst van Maluku4Maluku bekend is gemaakt dat de VVD Mr. E de Vries de motie gaat indienen nadat Leo frontman het volledige plaatje van de KNIL-Ambonezen veteranen heeft laten zien door een krachtig betoog en binnen 2 weken…………..ja 2 weken! Resultaat: 16 september 2021 agendapunt nr 17 A !
Unaniem positieve stemming door de gemeenteraad en  burgemeester en wethouders, dat de graven van de Ambonese KNIL-militairen veteranen in Vaasen een bijzondere status is toegekend! Hetgeen betekent dat grafrechten niet hoeven te worden verlengd, graven niet geruimd worden en onderhoud op kosten van de gemeente geschiedt. Jouw gebeden als medestrijder en wens is uitgekomen! Dominee Bram wij willen je graag omarmen , feliciteren en bedanken samen met je lieve vrouw Augus. Stiekem heb je al feest gevierd voordat je ons verliet. Bedankt voor je totale inzet , je liefde voor onze 1e generatie KNIL-Ambonezen in Vaassen en overal in Nederland, dank voor de inspirerende woorden , woorden van kracht en moed.
We gaan voort, want er is nog heel wat te doen en nog meer te bereiken na dit hoofdstuk ‘grafrechten’ We zijn nog niet klaar!!!! Dit wist je ook , maar helaas zonder jou moeten we dit bewerken We gaan alles afmaken waar we mee begonnen zijn dat hebben we elkaar toch beloofd? Dank u Heer voor deze dominee zo bijzonder en uniek kostbaar en liefdevol. Goh wat missen we jou Bram. 
De allereerste kerkdienst in naam van de KNIL Ambonezen in Nederland, werd gedaan te velde. Dat is de militaire term voor een kerkdienst tijdens een missie of strijd, geen kerk dan houden we hem te velde. Zoals onze vaders het ook deden ten tijde van hun militaire optreden, waar dan ook! Werd geleid door dominee Bram Nanuru:

(Tekst loopt door)

Gale di Giulio – Sahuleka

Teamhoofd Maluku4Maluku Vaassen

Dominee Bram Nanuru & Teamhoofd Maluku4Maluku Vaassen

De eis van excuses is meer dan terecht!

Zaterdag 2 oktober bijeenkomst vergadering Maluku4Maluku in de Rank Vaassen, toegang alleen na aanmelding en goedkeuring van organisatie!

Pers aanwezig! Maluku4Maluku zal een fotograaf inzetten tijdens de vergadering, wanneer u problemen heeft om op de foto te komen. Kunt u dit aangeven aan ons.

Naar aanleiding van de aanhoudende laster en smaad campagne vanuit bepaalde stromingen uit de wijk Vaassen, waarin afbeeldingen van onze frontman Leo Reawaruw maar ook onze bondgenoot in grafrechten mr. Ellis de Vries van VVD Epe worden gebruikt.

Die worden gecombineerd met pornografische afbeeldingen bevriezen wij als Maluku4Maluku alle pogingen om gesprekken te houden om samenwerking op te starten met welke partij dan ook uit de Molukse wijk Vaassen, op dit moment.

Omdat wij de volmacht hebben van 90 % van de bewoners van de wijk om voor hun op te treden in deze kwestie. Ook dient eerst de rust terug te keren! Daarom is ook besloten een team samen te stellen van personen die daadwerkelijk in het voormalige Ambonezenkamp Vaassen hebben gewoond en mogelijk zijn geboren. Dit team heeft alles meegemaakt als kinderen van KNIL Ambonezen. De pijn en het leed van hun ouders van dichtbij gevoeld. Niet zoals velen van de derde generatie die nu kritiek leveren, maar bijna niets bewust hebben meegemaakt. Maar dit team zal zich nooit verlagen naar het niveau waar  andere partijen nu zich begeven! Team Vaassen is puur en de ware #WijZijnVaassen met normen en waarden vanuit onze eerste generatie. 

Na deze foto de afscheidsrede die werd uitgesproken door frontman Leo Reawaruw tijdens de afscheidsdienst van dominee Bram Nanuru(einde nieuwsbericht)

Geboren en of opgegroeid met 1e generatie in kamp Vaassen Evelyn Patty – Di Giulio – Sahuleka – Nel Spiegelberg – Pattpeilohy – Anto Haurissa – Rizael Pelamonia = MALUKU4MALUKU TEAM VAASSEN

 

Afscheid van een officier van God..van Europees Parlement tot en met Vaassen

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *