De frontman van Maluku4Maluku zal tijdens de Gemeentelijke Inspiratiebijeenkomst op donderdag 3 februari aanwezig zijn, en bestuurders en of ambtenaren van de Nederlandse gemeenten toespreken via een vraaggesprek. Leo Reawaruw is tevens ambassadeur voor het Nationaal Comité Veteranendag op het gebied van de zogeheten “Witte Anjerperk”. Reawaruw geeft het meestal de benaming van een bloemenereveld voor veteranen, om het een duidelijker en volwassener begrip ervan te maken binnen de Nederlandse samenleving.

De ambassadeur van onze veteranen onze vaders de KNIL Ambonezen frontman Reawaruw van Maluku4Maluku, komt op voor alle Nederlandse veteranen

Maluku4Maluku is trots dat een kind van de KNIL Ambonezen die ook het gezicht, en zeker de ambassadeur is geworden van onze veteranen. Mee mag doen aan dit belangrijk evenement. Wetende dat de nog enkele in levend zijnde veteranen van de KNIL Ambonezen niet meer zo sterk zijn in verband met hun hoge leeftijd mee te doen. Maar zij wel vertegenwoordigd worden. Daarom is het mooi om te zien dat zij allen levend of postuum vervangen gaan worden door frontman Reawaruw. Reawaruw’s gezicht is onlosmakelijk verbonden als bekende persoon in de wereld van defensie met onze vaders als zijnde veteranen. In zijn actieplan om de burger zich meer bewust te maken van het feit dat de veteranen in het algemeen meer erkenning en waardering verdienen. Heeft hij het plan Friese Elfstedentocht voor Nederlandse veteranen bedacht. De planning  was de Gemeentelijke Inspiratiebijeenkomst te houden in Havelte op de kazerne, maar door de corona-maatregelen is gekozen voor een online-evenement. Helaas is aanmelden verplicht en alleen voor bestuurders en ambtenaren van Nederlandse gemeenten. Onderstaande artikel is een tekst van een zogenaamde Veteranenmail:

Inspiratiebijeenkomst 2022 – Ieder voorjaar organiseert het Nederlands Veteraneninstituut, in samenwerking met het Nationaal Comité Veteranendag en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, een inspiratiebijeenkomst voor alle Nederlandse gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst delen we tips en inspiratie voor het organiseren van lokale en regionale activiteiten voor veteranen. Op donderdag 3 februari 2022 vindt, van 10.00 -12.00 uur, de online inspiratiebijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst geven we praktijkvoorbeelden en komen thema’s als zorg, educatie, de witte anjer, concerten en vormen van ondersteuning aan bod. Via de chat kunnen er live vragen gesteld worden.

Via dit formulier kun je je aanmelden voor de inspiratiedag op 3 februari. Neem voor vragen contact op via gemeenten@nlveteraneninstituut.nl.

Brigade-generaal Paul Hoefsloot tevens directeur Nederlandse Veteranen Instituut te Doorn tijdens Inspiratiedag 2021

Maluku4Maluku frontman Reawaruw is sinds een week te vinden via een PODCAST gratis te beluisteren via:

https://anchor.fm/dashboard/episode/e1dmdr3

Ook drs. Kolonel Ludy de Vos is morgen aanwezig tijdens de Gemeentelijke Inspiratiebijeenkomst 2022 zal ook een presentatie geven

 

Komende zaterdag in Elst een speciale gastspreker, de voorzitter van het wetenschappelijk platform AURORE drs. Bauke Geersing. Tevens is hij sinds enkele jaren ambassadeur van Maluku4Maluku, Geersing zal een lezing houden waarin hij uit de doeken gaat doen dat KNIL Ambonezen niet de stempel mogen krijgen als zijnde oorlogsmisdadigers! KNIL Ambonezen waren frontmilitairen en ook oorlogshelden.  Daarom is het ook uniek dat tijdens de vergadering van Maluku4Maluku in Elst de introductie is van de brochure “GESCHIEDENISVERVALSING MET GEWELD” uitgegeven door het wetenschappelijk platform Aurore. Deze brochure rolt vrijdag van de drukpers af.

Tekst loopt door na deze foto!

Auteur Raymond Westerling Mythe en werkelijkheid tevens voorzitter van wetenschappelijk platform AURORE

 

Wil je aanwezig zijn deze zaterdag? Lees eerst het volgende bericht door:

ElstVergadering02052022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *