‘De Indiëherdenking in Leeuwarden moet voortaan anders’

Last post werd onaangekondigd ingezet….verplichte ere-groet toch? Dat weten wij als echte Molukse veteranen(waar was de rest?), want ook onze mannen zijn op de ere-velden begraven. Reawaruw(Maluku4Maluku & Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen) Peggy Stein(Indisch Platform 2.0)

De jaarlijkse herdenking bij het Indiëmonument in het Leeuwarder Rengerspark wil het, wegens de hoge leeftijd van de veteranen, over een nieuwe boeg gooien.

Gerard van Klaveren, voorzitter van de Stichting Indië-Monument Friesland, vertelde dat woensdagavond bij de jaarlijkse herdenking.

Die wordt sinds 1993 elk jaar op de laatste woensdag van augustus gehouden, ter ere van de Friese veteranen die in de tweede helft van de veertig naar voormalig Nederlands Indië en Nieuw Guinea werden gestuurd.

Omdat veel veteranen te oud worden om de herdenking bij te wonen denkt de stichting na over een ander soort herdenking. Bijvoorbeeld voor alle uit Friesland uitgezonden militairen van na 1945, of gekoppeld aan de Friese provinciale Veteranendag. Het komende jaar wordt daar met betrokkenen over vergaderd.

Frontman stichting Maluku4Maluku tevens bestuurslid Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen en activiste Peggy Stein van Indisch Platform 2.0

Artikel uit de Leeuwarder Courant hier kunt u de link volgen waarin de volgende commentaar staat van Maluku4Maluku:

Ere-groet  Leo Reawaruw bestuur Maluku4Maluku / Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen & activiste Peggy Stein van Indisch Platform 2.0
Wij denken met de Molukse en Indische netwerken iets te kunnen gaan betekenen voor de herdenking van de Friese gevallenen, wapenbroeders van onze KNIL veteranen. Gisteren werd door toedoen van Maluku4Maluku voor het eerst ook een gezamenlijke bloemstuk gelegd door Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen(SVJ) en het Indisch Platform 2.0 !! Helaas werden zij niet genoemd, maar hun aanwezigheid viel wel op gelukkig. Omdat ik als bestuurslid van SVJ meehielp de bloemen te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *