De maand september 2018 zal een belangrijke worden voor de Molukse samenleving, de eerste dag van september was een die de geschiedenis ingaat als historisch. Want eindelijk werd de Molukse samenleving vertegenwoordigd binnen de grootste militaire herdenking in Roermond. Daar werd de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Indië-Monument 1945-1962 gehouden. Heel veel positieve reacties van Nederlandse veteranen die ons herkenden omdat Bapa Abe Paliama(Wierden) en Leo Reawaruw shirts droegen met onze KNIL embleem.
De dag werd op het einde wreed verstoord door een incident bij de krans die wij hebben gelegd, geheel tegen alle afspraken in verscheen de moraalridder (uit Bussum) Arthur Graaff om alle veteranen en nabestaanden van gevallenen te provoceren. Dit werd opgenomen en op Facebook uitgezonden, trok binnen een week tijd 42000 kijkers. Het is nu ook op YouTube te vinden, Arthur Graaff die over normen en waarden durft te spreken? Maar niet het respect toont bij een dodenherdenking waar veteranen, maar ook nabestaanden een ere-groet willen brengen.
Waarschuwing: Zeer schokkende beelden van een verstoring van een (militaire) dodenherdenking
Dit schaamteloze en respectloze vertoning heeft defensie en de veteranenwereld(inclusief de nabestaanden) de eerste week van september beziggehouden. Een ding is zeker het heeft alle bevolkingsgroepen die een verleden heeft met het Nederlands-Indië bij elkaar gebracht! De kleine hoek met extreemlinkse eenmansorganisaties is gewaarschuwd dat wij allen het niet zo maar pikken dat we onze veteranen laten beledigen. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van demonstratie is zeker een recht! Maar dat is niet gratis verkregen, daar hebben jonge mannen als militairen voor gestreden en zelfs hun leven voor gelaten. Denk daar maar eerst over na, wanneer je hun wilt veroordelen vanuit je warme luie stoel met je mobiel in de hand.
Militair ereveld valt onder militair terrein
Het betreden van een militair terrein valt onder militaire wetgeving, het stelen van een krans op een militair terrein is strafbaar. Of je nu militair bent of burger? Bij overtreding van het militaire wetgeving dient men zich te verantwoorden bij de militaire rechtbank in Arnhem. Dezelfde moraalridder Arthur Graaff steelt een krans, en doet dit in vereniging. Of te wel criminele organisatie. Het bewijs:
Waarschuwing: Zeer schokkende beelden van een diefstal van een (militaire) ereveld!
Het startschot in de tweede week van september
De tweede week van de maand september gaat een belangrijke worden voor de Molukse maar ook Indische samenleving in Nederland. Ten eerste zal er woensdag 12 september om 16.00 uur een Commissie-vergadering ten aanzien van de “Backpay” uitkeringsregel die bestemd is voor KNIL militairen en ambtenaren die in de Tweede Wereldoorlog geen salaris hebben gekregen. Er zijn in totaliteit 140 vragen gesteld, waarin een paar keer opheldering wordt gevraagd waarom het oude Indisch Platform onder leiding van Silfraire Delhaye de Molukse belangenbehartiger Maluku4Maluku niet aan de onderhandelingstafel wilde hebben. Maar ook moet er ook antwoord komen waarom zelfs ambtenaren van ministerie van Volksgezondheid Wetenschap en Sport ook uitspraken deden om met name frontman Leo Reawaruw buiten de deur te houden. Of te wel boycotten! Terwijl men in alle verslaggeving men praat over Moluks en Indisch samenleving. Vreemd dat men dan niet de enige Molukse belangenbehartiger bewust geweerd heeft. Een Pelita die meer hun eigen salaris en vakantiegelden wilt verdedigen en geen aanvaring wilt hebben met hun subsidie-verstrekker kan nooit gezien worden als belangenbehartiger. Stichting Maluku4Maluku, het nieuwe en strijdbare Indisch Platform 2.0 en Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen werken nauw samen om alles aan de kaak te stellen. Ondanks dat Delhaye Silfraire en de rest durft te zeggen dat de “Backpay” soepel is verlopen, bestrijden alle drie eerder genoemde organisaties en of stichtingen dit!
Aanpassing 23.00 uur 11 september 2018 ! Meerderheid van Tweede Kamer-leden accepteren de antwoorden van staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS niet! Morgen gaat niet door, is uitgesteld meer informatie volgt!
Onze grootste medestander in de Tweede Kamer is Fleur Agema van de PVV, wij zijn hier haar heel dankbaar voor. Door haar tomeloze inzet heeft de staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS iets uit te leggen. Ondanks eerder berichten begint deze kwestie in de Kamer Commissie niet om 16.00 uur maar om 15.30 uur de drie eerder genoemde Moluks, Nederlands en Indische partijen roepen een ieder op om aanwezig te zijn. Vanaf 13.30 uur zijn vertegenwoordigers aanwezig in Cafe Restaurant Luden aan het Plein 6-7 2511 CR Den Haag om iedereen op te vangen. Wij zullen dan gezamenlijk richting Tweede Kamer gaan dat zal rond de klok van 15.00 uur zijn. Vergeet niet je identiteitskaart of rijbewijs mee te nemen.
Tweede Kamer lid Fleur Agema(PVV) hebben wij een fanatieke medestander voor onze strijd
Collectieve inschrijving juridische procedure KNIL ereschulden / Vergeten kinderen en moeders
Achter de schermen staat er een advocatencollectief klaar voor de KNIL veteranen, maar ook voor hun weduwen. Wanneer beiden er niet meer zijn? Menen wij te mogen concluderen als Maluku4Maluku, dat nabestaanden(kinderen) de ereschulden die nog openstaan voor de KNIL Ambonezen, veteranen, kunnen gaan claimen.
Michael Ruperti
Het advocatencollectief voor het KNIL dossier die onder leiding van Mr. Michael Ruperti(veteraan) aangevoerd wordt zijn Mr. Vincent Dolderman(veteraan) en Drs. Robert Remie(veteraan) beide heren zijn actief bij Dolderman Letselschade Advocaten.
Vincent Dolderman
Met trotsheid maakt stichting Maluku4Maluku het ontstaan van het advocatencollectief bekend, en hebben wij alle vertrouwen in dit team. De Nederlandse overheid mag zich gaan opmaken voor eindelijk een juridische strijd op het gebied van ereschulden.
Robert Remie
Maar ook zal stichting Maluku4Maluku met het advocatencollectief alles in werking stellen om het grote doofpotdossier van de 350 vergeten kinderen, en 150 vergeten moeders van de KNIL veteranen juridisch aan te kaarten. In de week dat heel Nederland aangenaam verrast is door de genomen beslissing om de Armeense kinderen Lili en Howick hier te houden, is dit doofpotdossier steeds pijnlijker geworden. Nu er ook nog eens kans is op gezinshereniging. Wat uiteraard alles humaner maakt. Maar hoe zit het dan met de schendingen van mensenrechten op onze vergeten slachtoffers?
Inschrijving voor juridische procedure bij stichting Maluku4Maluku
Er komen deze week formulieren hier online waarin men zich kan aanmelden voor de volgende zaken:
-
Backpay Molukse veteranen en ambtenaren
-
Wachtgelden of te wel militaire pensioenen KNIL
-
Aanmelden van en voor familieleden van de vergeten kinderen en moeders of te wel de vergeten slachtoffers
Stichting Maluku4Maluku wenst duidelijk te stellen dat wij niets te maken hebben met de nieuwe werkgroep Moluks Belang(geen rechtspersoon). Daar is actief Nona Salakory, alle persoonlijke gegevens en foto’s voor bovengenoemde kwesties wilt zij niet overdragen aan stichting Maluku4Maluku. Terwijl velen dit onder de vlag van Maluku4Maluku hebben doorgezonden naar haar email of huisadres. De redenen waarom ze uit Maluku4Maluku is gezet mag nu voor een ieder duidelijk zijn.
Nona Salakory uit Baarn
Men kan haar mailen met de vraag of ze alle gegevens door wilt zenden naar ons, maar ook er bij vermelden dat zij op geen enkele wijze de toevertrouwde informatie voorbestemd Maluku4Maluku mag misbruiken. Voor welke doel dan ook! Maluku4Maluku wil dan ook een ieder waarschuwen voor de groep Moluks Belang die mogelijk alleen subsidie-belangen heeft dan het Molukse. Heeft u toevallig uw persoonsgegevens aan hun toevertrouwd? Kunt u dit schriftelijk aan hun kenbaar maken dat deze vervallen, en terugeisen!
Lieve mensen Ben het grotendeels wel met jullie eens. Vind het echter wel heel jammer dat jullie deze 2 al zo getraumatiseerde kinderen als voorbeeld nemen. De Molukkers welke in 1951 naar NL getransporteerd werden, om vervolgens niet alleen te worden ontslagen aan hun trouw aan Nederland maar vervolgens vreselijk in de kou te werden gezet is met geen enkel woord goed te praten.
Gebruik bewust het woord getransporteerd. Iets anders kan ik er niet van maken.
Dat jullie de situatie met Howick en Lili nu als een soort van voorbeeld nemen kan ik persoonlijk niet echt goed begrijpen. Vind dit met alle respect een beetje appels met peren vergelijken. Totaal andere situatie cq omstandigheden. En even voor de goede orde Mijn partner is Moluks heeft oorlog aan den lijve mogen cq moeten ondervinden. Ik ken de verhalen Ik ken de geschiedenis. We leven nu in 2018. Daar waar jullie over praten gaat over 1951 . En nogmaals met alle respect hoor de vergelijking welke jullie nu maken gaat er zowel bij mij als mijn partner niet in.