Samenwerking loont!

Stichting Maluku4Maluku heeft altijd de mening gehad dat wij, als Molukse samenleving, moesten samenwerken met onze Nederlandse en Indische lotgenoten. Wij allen zijn oorlogsgetroffenen uit Nederlands-Indië  wetende dat er grote bedragen aan financiële compensaties zijn geweest uit Japan, die betaald zijn aan de Nederlandse Staat. Bijna niets daarvan is richting oorlogsgetroffenen gegaan. Hebben we het nog niet eens over de zogenaamde “Backpay” die moeten betaald worden aan de KNIL militairen en ambtenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog in dienst waren van de Nederlandse Staat. Achterstallige salarissen, nooit uitgekeerd! Alleen aan de ambtenaren en militairen die in dienst vanuit Nederland hebben dit gehad. Maar was Nederlands-Indië destijds ook niet Nederlands grondgebied? Nog vreemder vinden wij dat de Nederlandse overheid de KNIL veteranen tijdelijk naar Nederland haalt, en hun niet meer erkend als Nederlander en hun opvang geeft die geen enkele vluchteling zal accepteren. Dat zij nu na bijna zeventig jaar moeten vechten om hun militaire pensioen maakt alles nog vreemder.

Onze frontman Leo Reawaruw heeft alweer jaren geleden de samenwerking willen aangaan met de Nederlandse en Indische lotgenoten. Dit is geboycot geweest door ten eerste Delhaye Silfraire(liefdeskind van een Japanse militair) die nog steeds het Indisch Platform leidt. Het oude Indisch Platform heeft geen enkele draagkracht meer binnen de Indische gemeenschap. Temeer omdat men hem ziet als grote verrader, omdat hij ten eerste nog steeds durft te beweren dat de “Backpay” soepel is verlopen. Daarnaast heeft hij in zijn eentje besloten zonder terugkoppeling naar de Indische gemeenschap dat in naam van hun doelgroep de strijd naar ereschulden voorbij is! In ruil van subsidies en een of andere kantoorpand aan de Sophialaan in Den Haag waar hij de meneer kan uithangen. Hierdoor is er een belangrijke tegenhanger ontstaan het Indisch Platform 2.0 deze heeft in een korte tijd bijna de gehele Indische gemeenschap achter hun gekregen. Stichting Maluku4Maluku is door hun gelijk gevraagd om een samenwerking aan te gaan, waarin Maluku4Maluku de Molukse belangen moet gaan behartigen. Reawaruw is gelijk ingegaan op het aanbod, en er is een goede samenwerking ontstaan. Delhaye Silfraire, en meerdere organisaties, en of ministeries durven steeds de Molukse samenleving in hun notulen en gesprekken mee te nemen. Maar dat is ontoelaatbaar, en verwerpelijk aangezien er tot nu toe geen enkele Molukse belangenbehartiger aanwezig is. Met het aanschuiven van frontman van Maluku4Maluku worden alle gesprekken eindelijk serieus genomen. De stichtingen Pelita een het Moluks Museum ziet de Molukse bevolking niet als hun vertegenwoordiger omdat zij hun belangen verdedigen, en dat is subsidies! Tenslotte hun kopstukken zijn ook niet van Molukse origine!

Nadat wij naar buiten zijn getreden op 15 augustus in Den Haag, en 29 augustus in Leeuwarden, en 1 september in Roermond. Volgt er deze maand weer een datum, en wel op 25 september 2018. Wat voor de Molukse samenleving een mijlpaal zal gaan worden. Want?

Voor het eerst treed de belangenbehartiger van onze Molukse samenleving binnen de politieke arena in Den Haag. Maluku4Maluku onder leiding van frontman Leo Reawaruw zal aan de onderhandelingstafel verschijnen bij de ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. De samenwerking met het Indisch Platform 2.0 zal hierdoor verstevigd worden, en de onderhandelaars van de Nederlandse Staat zullen nu meer op hun hoedde moeten zijn. Reawaruw zal ook binnen de Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen als bestuurslid zijn inbreng geven op de Molukse dossiers binnen deze pijnlijke dossier. Na bijna zeventig jaar heeft de Molukse volk in Nederland haar eigen belangenbehartiger, liever laat dan nooit!

Keiharde arbeid vanuit het volk, zonder hulp van welke bestaande Molukse organisatie heeft Maluku4Maluku die staat voor een volksbeweging een belangrijke mijlpaal behaald in de oogstmaand september.

Stichting Maluku4Maluku feliciteert het Molukse volk in Nederland, en ziet dit als een grote winstpunt van alle Molukkers waar dan ook in de wereld.

#Sama2 #Madjoe #MadjoeTerus #OraEtLabora #Maluku4Maluku

 

Persbericht: Indisch Platform 2.0 waar stichting Maluku4Maluku een volledige samenwerking mee heeft!

Manado(Indische) activiste Peggy Stein van Indisch Platform 2.0 – Friese gevallenen herdenking in Leeuwarden

Zoals jullie inmiddels weten is het Algemeen Overleg van vandaag uitgesteld tot nader bericht van de Kamer.
(AO uitgesteld! Kamerbreed gesteund. Uitleg volgt.)

De Tweede Kamer Commissie gaat hier volgende week in de procedure vergadering verder op in. Zie de te behandelen punten. En hou de 20e vrij om het debat live te volgen.
Hierbij de link naar het live debat. Zie punt 19, 20, 21:
https://www.tweedekamer.nl/…/commissievergaderingen/details…

Agenda Indisch Platform 2.0 / Ministerie VWS:
Op 25 september hebben wij een vervolggesprek bij het ministerie.

SF Maltha Ted Hielckert Anton Te Meij Leo Ambon Reawaruw Peggy Stein

Indië veteraan met Moluks bloed, met nazaten van Nederlandse en Indische KNIL militairen verenigen zich tijdens Indië herdenking in Den Haag

 

De ondersteunende partijen #sama2 #samenwerking
https://deindischekwestie.nl/partijen/

Wat kunnen jullie nu doen?
Meld je aan voor je verhaal:
https://deindischekwestie.nl/aanmelden/

Ton te Meij politiek lobbyist tevens opvolger van Jan de Jong(RIP) als voorzitter van SVJ

Deel de blogs:
https://deindischekwestie.nl/blogs/

Onderteken de petitie:
https://indischekwestie.petities.nl/

#indischekwestie & #moluksekwestie = #nederlandsekwestie
#excuses #erkenning #compensatieoorlogsschade #backpaysalarissen#moreeldebat #westoppenhetnegeren

Let op Maluku4Maluku heeft een advocatencollectief klaarstaan, binnenkort aanmeldingsformulieren online! Volg onze website als KNIL veteraan, of weduwe van een KNIL veteraan, of nazaat!  Geef de boodschap door!

2 reacties op “Molukse volk krijgt eindelijk belangenbehartiger aan de onderhandelingstafel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *