PERSBERICHT

PVV steunt internationale erkenning KNIL-veteranen

De Graaff kondigt foto-expositie van Ambonese KNIL-veteranen aan.

 

Vandaag maakte Marcel de Graaff, delegatieleider van PVV Europa, bekend een foto-expositie te organiseren van Ambonese KNIL-veteranen. Hij kondigde dit aan tijdens de opening van de Molukse en Indische week Culturele Hoofdstad van Europa Leeuwarden.

Frontman Reawaruw, vice-voorzitter Sarah de Lima, en Europarlementariër Marcel de Graaff

“Respect en eerherstel voor deze vergeten helden van Nederland overstijgen partijpolitiek. Gelukkig is hier ook brede steun voor. Maar bij deze brede steun hoort ook dat de overheid zijn financiële verplichtingen nakomt”, zegt De Graaff.  “Ik hoop dat deze tentoonstelling tot steun zal zijn voor deze vergeten groep in de samenleving die zich altijd met hart en ziel voor Nederland heeft ingezet.”

De tentoonstelling “Onze vergeten helden” wordt georganiseerd in samenwerking met Leo Reawaruw, voorzitter van de stichting Maluku4Maluku.

Bapa Paliama & Bapa Ayal KNIL veteranen

Voor deze tentoonstelling fotografeerde Edwin Hunter vijftien, inmiddels hoogbejaarde, Ambonese KNIL-militairen. Deze foto’s zullen in het Europees Parlement in Straatsburg te zien zijn van 22 tot en met 25 oktober. De opening zal plaatsvinden op 23 oktober en zal worden bijgewoond door meerdere oud-KNIL-militairen, die daarvoor afreizen naar Straatsburg.

Fotograaf Edwin Hunter in Den Haag

Het doel van de tentoonstelling is bij te dragen aan de internationale erkenning van het lot van de Ambonese KNIL-militairen en hun families na de onafhankelijkheid van Indonesië.

De stichting Maluku4Maluku streeft al vele jaren naar deze erkenning, naar veteranenstatus voor oud-KNIL-militairen en naar betaling van achterstallige soldij.

Einde persbericht

Er staan nu in Nederland een paar Molukkers op die heel verontwaardigd zijn omdat stichting Maluku4Maluku is ingegaan op de uitnodiging om naar het grote internationale politieke podium te gaan. Wanneer Europarlementariër Marcel de Graaff duidelijk stelt dat dit een partij overschrijdend dossier is, wil men dit niet horen en of lezen.  Deze paar Molukkers zijn links politiek georiënteerd in hun stemgedrag. Maar welke linkse politieke partij in Nederland heeft ooit iets gedaan voor de Molukse samenleving om internationale aandacht te krijgen?

Hoezo kritiek?

Mogelijk hebben die paar meegeprofiteerd van alle subsidies die vooral de linkse politici als zwijggeld aan heel veel Molukse organisaties weggaven. Zodat de Molukse samenleving verdween in de anonimiteit.

De paar Molukkers die nu met kritiek komen leven van subsidies, een kleine kunstenaar(subsidie) waar niemand ooit van heeft gehoord. Een omhoog gevallen oud-radiomaakster(subsidie) die niet meer dan honderd luisteraars trok met haar programma, en zelfs een oud Groen Links senator die geld liet verdwijnen met de actie(subsidie) Giro 555 Samen voor de Molukken. Zelfde Groen Links man durft te spreken over “doel heiligt de middelen”! Dat moet hij zeker vertellen als hij voor de spiegel staat en teruggaat naar de acties van het jaar 1977 een de beschieting van een politie-auto in Assen een jaar daarna.

Kijk speech na van Marcel de Graaff via Facebook:

On our way to an international stage for our Moluccan People worldwide…we did it on our own strength as common people..and God as our Guide! WeAreOne OneBlood & OnePeople

Gepostet von Leo Ambon Reawaruw am Dienstag, 2. Oktober 2018

Project Waai en Tulehu op Ambon

 

Maluku4Maluku gaat zich niet mengen in de discussie van geloof, daarom willen wij ook een project opstarten in de plaatsen Waai(christenen) en Tulehu(islamieten) dat is ook politiek overschrijdend verhaal. Maluku4Maluku houdt zich bezig met het KNIL dossier, en in projectvorm in het algemeen Moluks Belang. Maluku4Maluku respecteert elke vorm van geloof en of religie. Want dat is een universele mensenrecht!

Welke minister-president van Nederland heeft de overdracht gedaan naar de Federatie van Republiek Indonesië (RIS), van welke partij was hij? Toen de KNIL veteranen meldingen maakten van 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders, wat deed politiek links Nederland? Een helpende hand uitsteken? Nee! De held van politiek links en socialistisch Nederland, Drees senior maakte een speciale wet. Om de achtergelaten slachtoffers geen gezinshereniging te geven, een grove schending van mensenrechten.

Tenslotte de kardinale vraag wanneer je nog het durft kritiek te geven op onze grote resultaat die nu is binnengehaald? Wat heb jezelf gedaan de laatste twintig jaar om het eerherstel van onze eerste generatie terug te halen? Wat heb jij gedaan met jouw linkse politieke betrekkingen om onze strijd te steunen?

En toen werd het ineens stil…….

 

Vanochtend bereikte ons het bericht dat bapa Boetje(Julius) Tuasela is overleden, hij kan nu eindelijk terugkeren naar Waai – Ambon! Maluku4Maluku wenst een ieder Gods liefde en kracht toe om dit verlies te dragen. Maluku4Maluku zal tijdens het bezoek aan het Europees Parlement alle mannen en vrouwen gedenken en herdenken! Ora Et Labora / Veterans4Veterans / Maluku4Maluku

Het Molukse volk krijgt de grootste politieke internationale podium met het KNIL doofpotdossier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *