Na het bezoek(donderdag 5 april 2018) aan Nationaal Comité 4 en 5 mei in Amsterdam, zijn wij met een delegatie van de Molukse samenleving in de leeftijdscategorie van mensen van 36 jaar naar boven de 90 jaar. Naar het kantoor van Pelita gegaan met de volgende personen; Bapa Mezak Bakarbessy, Sarah de Lima, Unu Tahamata, Mattheus Hehakaja, Oelis Tahamata.

Wanneer Nico Paliaja niet wilt antwoorden, of zelfs het bestuur niet? Dan gaan we toch even verhaal halen? Het gaat om het belang van de ouderen, en zoals ik vertel men moet nu kiezen! Terwijl het naast elkaar had moeten lopen. Grote leugen, dat een week later de scholen een evenement houden in dezelfde locatie!  Want Papilaja had moeten beseffen dat de eerste generatie al bijna zeventig jaar wacht op totale militaire erkenning. En Papilaja kent al onze plannen voor de eerste generatie toch? Hij werkt bij Pelita, en Pelita komt op voor de Molukse ouderen? Boven de receptie hangen camera’s ik durf te beweren dat Nico Papilaja laf onder een tafel zat verscholen. Want hij was niet mans genoeg om ons te woord te staan.

Lees tekst van mail die drie maal werd verstuurd, maar geen enkele antwoord op kwam, in drie talen te volgen:

https://maluku4maluku.com/?p=101

De actiegroep die alle werk heeft verzet Maluku4Maluku wordt zelfs verzwegen op hun website!

NIEUWSBERICHT Pelita

OFFICIËLE ONTVANGST MOLUKSE KNIL-MILITAIREN

De laatste nog levende Molukse KNIL-militairen worden officieel ontvangen door Defensie. Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven heeft volgende maand (november 2017) een gesprek met hen. De Molukse gemeenschap ziet dat als een vorm van erkenning.

 

Bekeken wordt of oud-militairen die recht hebben op medailles, maar die nooit hebben gekregen, ze alsnog kunnen krijgen. Ook hebben alle militairen recht op de veteranenstatus, maar ze hebben die niet allemaal aangevraagd. Het ministerie van Defensie gaat hen daarbij assisteren.

http://www.pelita.nl/laatste-nieuws/nieuwsbericht/archief/2017/11/artikel/officiele-ontvangst-molukse-knil-militairen-297.html

 

Maluku4Maluku heeft nog geen enkele bericht mogen ontvangen, waarin een medewerker van Pelitai ons feliciteert met winstpunten binnen het KNIL Ambonezen doofpotdossier. Mogelijk moeten wij nu concluderen dat Pelita zelf ook onderdeel is van het systeem die het pijn, en leed van de eerste generatie in de doofpot wilt houden. Want anders was er een antwoord gekomen. Oordeel zelf!

 

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Reactie op “Op zoek naar Nico Papilaja van stichting Pelita(deel 2)

  1. Hello, i think that i saw you visited my site so i came to return the favor.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!! dgbgbfefbekf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *