Verplichtingen

De zomer doet haar intrede, de rust keert terug in de Molukse samenleving met name bij de derde en vierde generatie. Nadat men werd wakker geschud door een initiatief uit Alphen aan den Rijn. Welke strand of park gaan we bezoeken met het mooie weer, en de kledingwinkels komen met hun nieuwe collecties. Andere zaken trekken nu de aandacht. Niet erg, want dat zijn we gewend al jaren achter elkaar na 25 april. Zoals eerder gemeld heeft Maluku4Maluku een stappenplan(strategie) die het gaat uitwerken en uitvoeren. Dit is ook in Alphen aan den Rijn in twee presentaties uitgelegd. Dat wij als Molukse samenleving zichtbaarder moesten worden was daar ook de boodschap. Om de eerste generatie eer aan te doen, maar ook te helpen op eerherstel in alle vormen voor hun. Maluku4Maluku laat zich als volksbeweging niet afleiden, en houden focus op onze doelstellingen. Maar men mag zich niet vergissen in het feit dat onze eerste generatie of te wel de erkende Nederlandse veteranen, onder vuur komen te liggen. Maluku4Maluku zal hun reputatie, roem en eer verdedigen. Want het binnenhalen van erkenning en waardering als veteranen door Maluku4Maluku schept ook verplichtingen. Om alles beter te begrijpen druk op onderstaande rode regel:

Herdenkingslichten voor Maluku Nederland & Maluku wereldwijd op 4 mei 2020

 

Eer en respect 

Alle andere Molukse organisaties houden zich stil, mogelijk hebben ze wederom te weinig kennis van ook deze dossier. Op zich niet erg, want Maluku4Maluku heeft de afgelopen tijd een stevig netwerk gebouwd om ook deze strijd aan te gaan. De vraag is of naast de tweede generatie, ook de derde en vierde generatie gaat opstaan. Want we horen niet anders dat ze willen opkomen voor hun grootouders van de eerste generatie. In het jaar van 75 jaar Vrijheid mogen deze generaties zich eindelijk gaan bewijzen ten aanzien van hun grootouders! Niet alleen rond 25 april, maar het hele jaar door! De strijd voor de eerste generatie zal gaan gebeuren met netwerken van oud-militairen, veteranen, historici, en kinderen van veteranen die in Nederlands-Indië hebben gediend. De geschiedenis herhaalt weer want de banden tussen de oude wapenbroeders worden weer aangeknoopt, nu over het algemeen door hun nazaten.

Wij allen bereiden ons allen voor de maanden augustus en september om een massale tegengeluid te gaan geven. Er zijn al datums afgesproken om over te gaan naar publieksvriendelijke acties. Om het het onteren van de namen onze overleden vaders, tevens veteranen, onder de aandacht te brengen aan het Nederlandse publiek. De eer staat op het spel, hun inzet en opoffering waar onder erevelden vol mee liggen, zal worden besmeurd met stront door zogenaamde onderzoeksorganisaties onder leiding van NIOD Amsterdam. Terwijl in Indonesië waar de erevelden zijn, alle graven met zorgvuldigheid worden onderhouden elke dag. Dit toont aan dat daar alle militairen die zijn gevallen met eer en respect worden behandeld! Want zij beseffen dat Jan Soldaat opdrachten hebben uitgevoerd, en dat men de opdrachtgevers mogelijk moet gaan veroordelen. En niet Jan Soldaat, de film van Taihuttu zal bijdragen aan het beliegen van de Nederlandse burger over onze vaders hun militaire optreden. Die conclusie kunnen wij al nemen, na een bepaalde onderzoek die Maluku4Maluku heeft gedaan. Deze week komen wij met een uitleg!

Nieuwe kolonisatie

Het zogenaamde onderzoek van de periode 1945-1950 van Nederlands-Indië, stinkt aan alle kanten. Want in december 1949 is internationaal pas Indonesië erkend, dit doordat ze zelf een verdrag hebben ondertekend in Nederland. Dit deed Hata, en toen ontstond de Federatie Republiek Indonesië. De naam die nu wordt gebruikt is geschiedenisvervalsing, en wanneer men praat over dekolonisatie? Heeft Maluku4Maluku bij hun allen geëist via een open brief om dan 25 april 1950 te onderzoeken, en met een verslag daar over te komen. Want was het bezetten van de Molukken, maar ook Celebes(de rust werd teruggebracht door Kapitein Westerling), Timor en Aceh in die periode dan niet een nieuwe kolonisatie? 

Veertien gemeenten

De maatregelen om het corona-virus te beperken worden versoepeld. Dit gaat betekenen dat Maluku4Maluku zich meer laat zien in de plaatsen waar Molukkers wonen in Nederland. Niet alleen in de wijken, maar ook bij de plaatselijke overheid. Er zijn veertien nieuwe gemeenten dwars door Nederland hiervoor benaderd de laatste week. Want binnen het pakket van de totale erkenning zit ook het streven om de begraafplaatsen van onze eerste generatie te gaan bestempelen als “bijzondere begraafplaats”. Natuurlijk moeten ook de baby’s en jonge kinderen in het verhaal meegenomen worden, die door de erbarmelijke omstandigheden in de oude Joodse concentratiekampen zijn overleden. Maluku4Maluku zal zich ook voor deze groep slachtoffers inzetten, want dat is het nog iets wat we kunnen doen tegenover deze vergeten grote groep slachtoffers van een van de grootste schandalen die de Nederlandse politiek voor verantwoordelijk is, na de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard zullen wij ook voor de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders doorgaan, maar ook de 300 families die over zijn in Indonesië georganiseerd in AmNed Basodara Gadong.

Indisch Platform 2.0 en abortus

Zoals eerder gemeld mengt Maluku4Maluku in de discussie van het verloop van het zogenaamde onderzoek van “dekolonisatie van Indonesië 1945-1950” dit is blijkt steeds meer nodig te zijn. Want er zijn enkele Molukkers die meegaan met de stelling dat onze (groot)vaders oorlogsmisdadigers zijn. Zij hebben allemaal geen enkele achtergrondkennis van militaire recht. Bijvoorbeeld het standrechtelijke executeren mocht destijds, later is dat verboden. Net zoals in die tijd abortus ook verboden was. Kortom men mag oordelen en of veroordelen maar men moet dan wel alles in het tijdsbeeld bekijken. Anders slaat men totaal de plank mis, en beledigen ze allemaal onze veteranen en of (groot)vaders die zich niet meer kunnen verdedigen. Omdat ze begraven liggen, een zeer laffe daad. Wanneer men ook de kennis heeft dat ze bewust hebben gewacht totdat de meeste Nederlandse veteranen dood zijn. Uiteraard hebben ze nooit aan zien komen dat vanuit de Molukse samenleving een organisatie, met achterban, zou opstaan. De afspraak die Maluku4Maluku jaren geleden heeft gemaakt met onze eerste generatie, dat zij elke dag zouden gaan bidden om ons te versterken. Maluku4Maluku zou gaan werken en strijden om hun militaire erkenning en ereschulden binnen te halen, gaat ook in het jaar 2020 van 75 jaar Vrijheid door. Met het einde in zicht, maar niet alleen de erkenning en ereschulden zijn belangrijk. Maar ook het feit dat hun achterkleinkinderen nooit nageroepen kunnen worden dat zij nazaten zijn van met alle respect gastarbeiders, vluchtelingen en of gelukzoekers. Laat staan oorlogsmisdadigers……daarom moet u allen kiezen om Maluku4Maluku te steunen. Want de term oorlogsmisdadigers is niet op zijn plaats, wel dat er veel mensenrechten zijn geschonden op de KNIL Ambonezen en hun vrouwen en nazaten! 

San Fu Maltha – Pinda

 

Tot slot wederom word er door een zogenaamde Indische voorman de Molukse samenleving binnen de Indische kwestie genoemd. Ene San Fu Maltha(half Nederlands / half Chinees) schaart de Molukse samenleving als een met de Indische samenleving, we zijn niet er op uit om een wig te maken tussen ons allen. Maar we moeten wel de waarheid vertellen, Molukkers hebben een totaal andere cultuur. En er zijn ook Molukse gerechten die Indische mensen niet eten, een goed voorbeeld is papeda. San Fu Maltha is nauw betrokken bij het Indisch Platform 2.0 en het magazine Pindah dat is zijn goed recht! Maar hij heeft niet het recht om namens de Molukse samenleving uitingen te gaan doen. Binnenkort een uitleg van Maluku4Maluku waarom hij en vooral het Indisch Platform 2.0 daarmee moet stoppen. Want onze veteranen ook gaan bestempelen als oorlogsmisdadigers? Dan moet je als voorman van het Indisch Platform 2.0 wel gaan uitkijken. San Fu moet dat maar eens recht in mijn gezicht zeggen, of iemand anders van Indisch Platform 2.0 ! Om alles nog beter te begrijpen druk op onderstaande rode regel:

Misbruik Molukse samenleving (ook bij Nationale Indië herdenking)

Herdenkingslichten Maluku4Maluku onder krans van koningshuis – 4 mei 2020

Maluku4Maluku verwelkomt versterking

 

Afgelopen week heeft George Louhenapessy uit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam zichzelf aangeboden om Maluku4Maluku te komen versterken als volksbeweging. George Louhenapessy heeft als persoon een brede achtergrond op het gebied van organisatie, en het maken van contacten in verschillende netwerken. Maluku4Maluku verwelkomt Louhenapessy, hij en zijn vrouw Lily maakten deel uit van het team die een eresaluut brachten aan onze slachtoffers, verzetsstrijders en veteranen op 4 mei op de Dam in Amsterdam. Hij bezit ook het internet-radiostation CBA7 vorige week zondag 17 mei had hij een interview met onze frontman Leo Reawaruw.

Heb je deze gemist, of wil je hem nog een keer luisteren? Klik op onderstaande YouTube filmpje, en abonneer op onze kanaal!

CBA7 Internetradio Amsterdam is 24/7 online via: www.cba7.nl

 

Gebed om kracht en daarna dankgebed zo sluiten wij onze acties en of vergaderingen af #Maluku4Maluku #OraEtLabora

 

 

Ora et Labora

Maluku4Maluku krijgt ook deze week informatie door van verschillende Molukse families in Nederland, die personen hebben met de corona-virus. De meesten moeten nu veertien dagen thuis blijven en in isolatie, Maluku4Maluku wenst deze personen en hun families sterkte en beterschap toe. Maluku4Maluku roept nogmaals op om mee te doen aan de gezamenlijke gebedsmomenten, om kracht te vragen aan God voor ons allen ongeacht geloof en of ras. Om de duivelse corona-virus weerstand te bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *