Maluku4Maluku wil met dit bericht geen discussie veroorzaken, maar wel een ieder waarschuwen binnen onze Molukse samenleving dat wij binnen de nieuwe Corona-golf te maken hebben met de zogenaamde Indiaanse oftewel de Delta-variant. Zoals iedereen weet die zich goed laat inlichten is dit de meest agressieve variant van Corona op dit moment. Daarom dienen wij nog scherper met de maatregelen om te gaan binnen onze Molukse samenleving(vooral in Molukse wijken en of stichtingsgebouwen). Voor diegenen die een andere gedachten hebben hierover het volgende; binnen de netwerken van Maluku4Maluku zijn personen getroffen door het Corona Delta-variant. Met als dieptepunt afgelopen week, dat de laatste overgebleven KNIL Ambonees – veteraan uit Schiedam bapa Entjo Latuny zijn enige kind heeft verloren. Wij wensen bapa Entjo, en haar man van Anja Dries en kinderen en kleinkinderen, en alle nabestaanden God’s kracht en liefde toe. Om dit zware verlies te verwerken en te verdragen.

Afscheidsdienst is dinsdag 16 november om 14.30 uur in crematorium Beukenhof aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450 te Schiedam.

Foto werd op Facebook geplaatst in het jaar 2019 door Anja Dries

 

Kaarten  en of bemoedigende woorden(digitaal) kunnen via: Esmeralda Damen – Abbenbroeksestraat 6  3114 XC Schiedam of via esmeralda.damen1982@gmail.com

Anja Dries met haar dochter Esmeralda Damen in Nederlands Veteranen Instituut na jaren wachtend op de militaire onderscheiding en oorkonde voor veteraan Latuny

Anja Dries was zeer zorgzaam en ontfermde over onze veteraan bapa Entjo Latuny. Latuny kreeg in het jaar 2018 eindelijk zijn militaire onderscheidingen in Doorn uitgereikt. Veteraan Latuny was in hetzelfde jaar ook met Maluku4Maluku mee naar het Europees Parlement in Straatburg, waar hij aanwezig was bij de tentoonstelling “Our Forgotten Heroes”. Landelijk kreeg hij bekendheid tijdens een interview bij het televisieprogramma Een Vandaag. Tijdens de opnames werd ook alles in de gaten gehouden door Anja Dries thuis bij veteraan Latuny.

Na de opname voor Een Vandaag ” Film De Oost is een artistieke leugen”

Veteranen woedend over film waarin ze ‘als nazi’s worden weggezet’

Maluku4Maluku dankt Anja Dries ook voor alles wat ze voor bapa Entjo Latuny heeft betekend. Moge zij rusten in vrede.

Nieuwsbericht loop nog door:

Alle geplande publieke activiteiten binnen het KNIL Ambonezen dossier via Maluku4Maluku die indoor op de planning staan, kunnen uitgesteld worden naar aanleiding van de coronacrisis Delta-variant! De herbegrafenis van het KNIL Ambonezen-veteranen echtpaar is outdoor, en is voorlopig voor een ieder te bezoeken. Eind deze week volgen daarover meer informatie via onze website.

Opdat hun nakomelingen later niet hoeven zeggen dat ze afstammen van – met alle respect – gastarbeiders(vluchtelingen, gelukzoekers of migranten of oorlogsmisdadigers), maar van veteranen.’’    

Afgelopen zaterdag 6 november heeft op kampong Lunetten / kamp Vught / woonoord Lunetten in Vught een feest plaatsgevonden. Bij de organisatie zijn berichten binnen gekomen dat een aantal personen positief zijn bevonden. Aangezien deze berichten bij de organisatie binnen zijn gekomen, zijn wij verplicht u hiervan op de hoogte te stellen.  De organisatie probeert op deze manier de personen te benaderen die op het feest aanwezig waren.  Aan een ieder die dit leest en die weet dat er personen op het feest aanwezig waren die geen sociaal-media hebben, zou u zo vriendelijk willen zijn om dit aan die personen door te geven ? Wij vragen u met klem om u te laten testen, zelftest of via de GGD.
Namens de organisatie, 
Stg. Kampong Lunetten en werkgroep Kinderactiviteiten
In de Molukse wijk Breda is er ook een grote besmettingsgraad van het Delta-variant van Covid

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.