MALUKU4MALUKU & FEDERATIE INDISCHE NEDERLANDERS ZIJN TEN STRIJDE GEGAAN VOOR ONS ALLEN

 

Binnen de netwerken van Maluku4Maluku worden wij overstelpt met berichten over het feit dat in de NRC een verhaal staat, dat Molukse gemeenschap verschilt van de Indische gemeenschap. Dat is voor ons al jaren een duidelijk verhaal als Maluku4Maluku. Maar wij zien hun als onze lotgenoten, en samen delen wij de geschiedenis van het voormalig Nederlands-Indië. Wij zijn gewoon daarin gewoon een grote familie. Het is alleen jammer dat de Indische vertegenwoordigers daar anders over denken. Want je dient netjes met elkaar om te gaan wanneer je dezelfde soort pijn en leed hebt ervaren. Althans dat vinden wij, want samen sta je sterker. Maar de afgelopen jaren is het steeds een kwestie geweest van subsidies binnenhalen voor de Indische organisaties(dus niet voor onze Indische lotgenoten), en continue onze naam als “Molukkers” benoemen bij de subsidieverstrekkers. Maar hebben wij als Molukse samenleving daarin gedeeld? Maluku4Maluku heeft altijd een andere kijk, en heeft de Indische organisaties daar een paar jaar geleden over aangesproken. Jammer genoeg was onze Molukse samenleving nog bewust bezig met alle perikelen die over onze ruggen werden gespeeld. Gelooft u ons weer niet? Lees dan aandachtig het volgende:

Misbruik Molukse samenleving (ook bij Nationale Indië herdenking)

Maluku4Maluku werkt op dit moment alleen nog maar samen met Federatie Indische Nederlanders(FIN). De FIN is de enige Indische organisatie die vanaf hun oprichting contact met ons hebben gezocht. Maluku4Maluku en FIN hebben afgesproken samen ten strijde te gaan tegen de discussie die is ontstaan dat KNIL en de KNIL Ambonezen en hun wapenbroeders(vanuit Nederland) oorlogsmisdadigers zijn.

M4M voorzitter Leo Reawaruw & FIN voorzitter Hans Moll & FIN vicevoorzitter Michael Lentze

De discussie is ontstaan bijna vier jaar geleden toen onder leiding van het NIOD Amsterdam bekend werd dat er een rapport aankomt waarin dat zogenaamd door “onafhankelijk onderzoek” vastgesteld kan worden. Al die tijd tot nu toe heeft er geen enkele Indische organisatie zich aangesloten bij ons. Op 17 februari 2022 komt het rapport uit, er zijn geluiden dat nu pas er beweging zit in bij enkele Indische organisaties. Mogelijk willen ze met de hype meeliften die over drie maanden losbreekt, maar Maluku4Maluku heeft weinig met deze organisaties. Want wij met de FIN hebben het alleen opgeknapt de laatste drie jaar voor de Molukse en Indische samenlevingen. Ook hebben wij in de samenwerking opgestaan tegen de “artistieke leugenachtige” film De Oost, en het lesprogramma “De wereld van de Oost”.

Lees in volgende artikel “Molukkers waren oorlogshelden” van Theo Holman(FIN)

Maluku4Maluku feliciteert FIN met binnenhalen van Theodor Holman samen strijden voor veteranen

En jazeker ene Fridus Steijlen die als vriend van de wijk Berkenoord 2 in Vaassen meeliep(net zoals veel personen van buiten Vaassen) doet volop mee in het “onafhankelijk onderzoek” om onze KNIL Ambonezen af te serveren als zijnde oorlogsmisdadigers. Steijlen is de beschermheer van onder andere Jefta Pattikawa, maar ook Henry Timisela en Rocky Tuhuteru. Maar ook Ron Habiboe, Wim Manuhutu en Sam Pormes zijn volgelingen van Steijlen, en jazeker de lijst is nog langer. Ook vindt Steijlen dat de RMS een gesloten hoofdstuk is. Maluku4Maluku wilt zich niet in de politieke discussie mengen in Nederland, maar het is wel een raar dat Molukkers in Vaassen met de vierkleur wandelen met in hun midden Steijlen. Of zien wij dit verkeerd?

 

Het artikel die dinsdag 16 november 2021 in de NRC stond, is te lezen door op onderstaande link te drukken: Molukkers zijn niet Indisch

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/16/molukkers-zijn-niet-indisch-a4065685

In verband met de huidige corona-crisis “Delta-variant” staan alle geplande activiteiten waar Maluku4Maluku( als Molukse belangenbehartiger van de KNIL Ambonezen en hun thuisfront) bij betrokken is, met betrekking tot bijeenkomsten met een groot aantal personen inpandig oftewel indoor op parkeerstand voor de komende maanden. Zoals het er nu voorstaat gaan wij in Nederland naar nog strengere maatregelen, en naar verwachting komt er een tweede lange lockdown aan de komende wintermaanden. Maluku4Maluku gaat hier op vooruit lopen, omdat wij onze verantwoording daarin gaan nemen. Dit heeft betekend dat het dagelijks bestuur van Maluku4Maluku heeft besloten dat alle activiteiten inpandig oftewel indoor tot en met 01 januari 2022 niet doorgaan! Nieuwsberichtgeving loopt door na de volgende foto.

Dit heeft gevolgen voor de komende agendapunten:

Alle vergaderingen die gepland stonden in Molukse wijken(naast de besloten en interne) vergaderingen waar meer dan 10 personen bij elkaar kunnen komen zijn geannuleerd tot en met 01-01-2022

De geplande herbegrafenis van het KNIL Ambonezen-veteranen echtpaar Leasa vanuit Wierden naar het Nationale Veteranen Begraafplaats in Loenen is uitgesteld! Meer uitleg zal binnenkort volgen, en ook in welke week wij het in het jaar 2022 wel willen inplannen.

 

Druk op onderstaande YouTube om videoverslag te zien van Groep Leasa

 

Einde nieuwsbericht

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.