Onze eerste generatie moest blind vertrouwen hebben in hun zogenaamde leiders, er waren geen andere bronnen(vooral geen internet) om alles te controleren of de waarheid werd gesproken. Wij als kinderen en of kleinkinderen van de KNIL Ambonezen kunnen wel alles redelijk goed in kaart brengen met behulp van het internet. Toch zijn er veel Molukkers die gewoonweg keihard liegen en blijven liegen. En toch geloven wij vaak in de leugens. Vooral de leugens over onze frontman Leo Reawaruw. Gelooft u Maluku4Maluku niet? Er is een totale waanzin aan de gang in bepaalde Molukse woonwijken waar men eerst het plan van “de bijzondere status KNIL Ambonezen graven” totaal bekritiseerde werd vanaf het jaar 2017, en men op met name Facebook in de groep “Ik heb hart voor Moluks erfgoed” werd geschreven dat het totale onzin was. Daarnaast was het een publiciteitsstunt van frontman Leo Reawaruw van Maluku4Maluku. De criticasters schreeuwden luidkeels geloof niet Maluku4Maluku, het plan voor de KNIL Ambonezen graven een bijzondere status te geven was totale onzin!

Kijk op onderstaande filmpje door op het pijltje te drukken in de foto hieronder:

Ook werd er geschreven dat andere zaken onmogelijk waren bijvoorbeeld: Veteranenstatus, aanwezigheid 4 mei Nationale Dodenherdenking en Nieuwe Kerk, eigen tent op het Malieveld tijdens de Nederlandse Veteranendag, uitreiking van militaire medailles plus Koninklijke oorkondes, bezoek aan de Ridderzaal en Europees Parlement.

Ondanks alle kritiek is Maluku4Maluku gewoon doorgegaan met alles, met name in het jaar 2020 zijn er meer dan 25 gemeenten aangeschreven, dat was ook in sommige plaatsen nodig. Anders waren er graven geruimd in de volgende plaatsen Groningen, Moordrecht en Culemborg. En wat gebeurde er sinds vorig jaar in enkele woonwijken? Ten eerste wordt de inbreng van Maluku4Maluku nergens genoemd wanneer de bijzondere status voor de graven binnengehaald is, het gaat niet om de eer en faam. Maar dat wij niet eerlijk kunnen zijn naar elkaar toe, is wel triest. Ten tweede in Vaassen maken ze het wel heel bont de zogenaamde wijkvereniging Berkenoord 2, nadat ze door burgemeester Horn waren afgepoeierd en de grafrechten werden afgewezen. Haalde Maluku4Maluku in samenwerking met de VVD het in september 2021 naar binnen voor de KNIL Ambonezen in Vaassen. Maar nog niet eens vijf uur verder verklaarde wijkvereniging Berkenoord 2 Vaassen dat zij het geregeld hadden. Onze frontman Reawaruw is op verzoek van familie Manusama en Marcel Wattimury(grootouders Manusama) uit Alphen aan den Rijn in actie gekomen in de gemeente Waddinxveen in maart 2021 met resultaat.

Niet alleen de KNIL Ambonezen hun graven kregen de bijzondere status, maar op termijn komt er ook een door Reawaruw als ambassadeur van Nationaal Comité Veteranendag voor “witte anjerperkje” één in de gemeente Waddinxveen. Tip van onze frontman is de beslissing van de gemeente Waddinxveen een dag voor de Nederlandse Veteranendag(zaterdag 26 juni) bekend te maken, werd overgenomen door de gemeente. Waddinxveen publiceerde het besluit op hun website op vrijdag 24 juni 2021. Het is nu ook eindelijk officieel door de gemeenteraad goedgekeurd, daarom hieronder een krantenartikel die op de website van het Algemeen Dagblad staat vandaag. Maar wat gebeurd er ineens? Een Nederlandse man die met een Molukse vrouw is getrouwd die bij de bespreking was op het gemeentehuis beweerd bij hoog en laag. Dat Reawaruw geen enkele invloed had in de beslissing, mogelijk komt Dirk Jan Thuis zo heet de wijze Nederlandse man uit het dorp Vaassen.  Het is ongelofelijk dat we elkaar gaan beliegen en bedriegen, en waarom eigenlijk? Het bekende verhaal weer eigen eer en roem willen behalen, niets zelf kunnen verzinnen. Met andermans veren pronken! Zielige personen, zielige Molukkers en een verdwaalde zielige Nederlander.

Verdwaald?

 

Voor iedereen geldt al is de leugen snel, de waarheid achterhaald hem wel! En deze personen nemen altijd de woorden respect in hun gebruik, en vooral het woord eenheid. Maar eenheid zullen we nooit voor elkaar krijgen wanneer we elkaar bedriegen en beliegen. Om alle eer en roem voor eigen glorie weg te kapen. Terwijl alles wordt gedaan door Maluku4Maluku onder leiding van onze frontman Reawaruw om alle eer en roem over onze eerste generatie – veteranen – te krijgen.

Zijn KNIL Ambonezen en wapenbroeders zijn oorlogshelden, druk op het pijltje hieronder en ontdek zelf:

 

Daarom is Maluku4Maluku in het jaar 2017 opgestaan als eenmansleger tegen het NIOD rapport die donderdag 17 februari uitkomt in Amsterdam, na meer dan vier jaar is Maluku4Maluku met frontman Leo Reawaruw nog steeds de enige strijdende Molukse organisatie die zich heftig verzet. Vandaag in de bijlage van de NRC Handelsblad haalt Reawaruw fel uit naar ook Molukkers die het accepteren dat onze vaders afgeschilderd gaan worden als zijnde oorlogsmisdadigers. Wil je meedoen in een geluid die onze ouders daartegen willen beschermen? Donderdag gaan wij verzamelen voor een publieksvriendelijke actie in Amsterdam, meer nieuws volgt via deze website of via:

https://anchor.fm/dashboard/episode/e1dmdr3

Onderstaande tekst is te vinden op de volgende link van de website van het Algemeen Dagblad:

https://www.ad.nl/gouda/zeven-graven-molukse-knil-militairen-krijgen-bijzondere-status~ae1ed15a/

Zeven graven Molukse KNIL-militairen krijgen bijzondere status

Zeven graven van Molukse KNIL-militairen en hun echtgenotes op twee begraafplaatsen in Waddinxveen krijgen een bijzondere status. Een vertelbank met informatiepaneel vertelt straks waarom.

Het gaat om beschermde graven met een historische betekenis op de oude begraafplaats aan de Kerkweg-West in de dorpskern en op de algemene begraafplaats Thijmhof aan de Alberdingk Thijmlaan in Waddinxveen-Noord.

,,De gemeente voelt zich verbonden met de Waddinxveense Molukse families”, aldus burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. 

Hij spreekt van een betekenisvolle stap door te erkennen dat de wijze van ontvangst en opvang van Molukse KNIL-militairen in ons land begin jaren vijftig onwaardig is geweest. En dat dit diepe sporen heeft nagelaten, tot op de dag van vandaag.

Vorig jaar zomer besloot het college om die reden al dat de nabestaanden van de Waddinxveense oud-soldaten van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (1814-1950), die uiterlijk 31 december 1951 in ons land moesten zijn aangekomen, geen graf- en onderhoudsrechten meer hoefden te betalen.

Dat doet de gemeente voortaan als dat door de rechthebbenden goed werd gevonden. Omdat van een aantal graven de grafrechten al voor een langere periode waren gekocht, krijgen de nabestaanden dat geld terug gestort om iedereen gelijk te behandelen. Met die restitutie is bij elkaar 7500 euro gemoeid.

Bij de ingang van de begraafplaats Thijmhof plaatst het Historisch Genootschap Waddinxveen (HGW) binnenkort op kosten van de gemeente voor 1800 euro een vertelbank met informatiepaneel. Een datum voor de onthulling moet nog worden bepaald.

Op die plek, voorzien van een haagje, bestrating en een beeldtegel met het gemeentewapen, wordt in woord en beeld verteld waarom de Molukse KNIL-militairen ruim zeventig jaar geleden naar ons land zijn gekomen. De graven zelf, waarin man en vrouw meestal samen liggen, krijgen een kleine markering.

Einde krantenartikel tekst loopt nog door na de volgende foto’s :

 

KNIL Ambonezen bijzondere status graven in gevaar gebracht….Nederlandse Veteranendag 2021

DEKOLONISEER DE VOLGENDE VOLKEREN OP DE VOLGENDE EILANDEN: PAPUA / TIMOR / ATJEH / MALUKU

KOM ZATERDAG 26 FEBRUARI NAAR MARUM – SPECIAAL VOOR DE MOLUKSE WIJKEN MARUM EN HOOGKERK EN GRONINGEN

 

Reactie op “Onze eerste generatie had geen internet konden voorgelogen worden, maar hoe zit het met ons in de 21e eeuw.

 1. Beste lieve molukse 2e, 3e, 4e generatie en klein kinderen van onze eerste generatie KNIL AMBONEZEN
  ingezetenen in alle molukse wijken in Nederland, het is niet mijn bedoeling om mensen te beschadigen, het is de juiste letterlijke weergave die de heer Leo Reawaru beschrijft. Wat de heer Leo Reawaru frontman en voorzitter van maluku4maluku hierboven uiteen heeft gezet is geen utopie en of herenschim, het is de keiharde werkelijkheid: *Liegen en bedriegen* is het juiste woord die de heer Leo
  REWARU gedurft naar buiten brengt dat in al die jaren gaande is tot op heden en letterlijk proberen de de heer Leo Reawaru mond dood te maken. De heer Leo Reawaru vecht voor de rechten van onze eerste generatie KNIL AMBONEZEN en *valse figuren* proberen de poot onder zijn stoel te zagen.

  Wat is de reden van die *valse figuren* wanneer de heer Leo Rewaru in 2017 is begonnen met het tot stand brengen van onze rechten van onze eerste generatie KNIL AMBONEZEN als een utopie word beschouwd?

  Wat hebben de “zogenaamde” *valse figuren’ die pleiten voor de rechten van onze generatie eerste generatie KNIL AMBONEZEN tot op heden bereikt? NUL KOMMA NUL.

  Is onze eerste generatie KNIL Ambonezen ermee gebaat dat door bekende *valse figuren* die proberen de rechten in alle varianten van onze eerste generatie KNIL ambonezen zetels te willen bemachtigen in de gemeenteraad in Vaassen! Dus je eigen mensen te besodemieten en te belazeren voor je eigen belang en of tochten te lopen met de burgemeesters? Voorbeelden genoeg in al die jaren.

  *Valse figuren* hebben geen strategie en totaal geen beleid en of hebben geen kaas van gegeten en of de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt,

  Samenvattend komt het hier op neer dat ik de juridische strategieën en het juridisch beleid van de heer Leo Reawaru tot op heden 100% steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *