De afgelopen week was een bewogen week voor Maluku4Maluku de landelijke belangenbehartiger van de KNIL Ambonezen en hun thuisfront. Vooral omdat de meesten, zoals gebruikelijk ons niet willen snappen. Maar dat zijn we wel gewend. Een goed voorbeeld is de bijzondere status van graven voor KNIL Ambonezen echtparen, in het jaar 2017 gelanceerd. Maar alleen maar kritiek, en leugens werden er verteld om alles wat Maluku4Maluku neer te halen. Totdat de eerste gemeenten het overnamen met als eerste Wierden, daarna Vught en Almelo. Toen sprak niemand meer of het een droom was van een fantast. Nee, iedereen had het bedacht en kon en kan het beter. Zoals nu in de wijken Bovensmilde en Assen, die nu richting een halfbakken regeling(Raar maar waar!) gaan onder aanvoering van Antis Marijanan(jarenlang rechterhand van ene Sam Pormes). Waren zoals meerder personen die in onze keuken keken, en dan hun wegliepen om het te kopiëren. Maar je kan het raamwerk weten, maar het gaat om de details in de bijzondere status plan. Daarnaast gaat het bijvoorbeeld of je een sterk netwerk hebt ter overtuiging van bepaalde gemeenten. Dat ontbreekt bijvoorbeeld nu ook in de wijk Leerdam, waar de chaos compleet is. Want Maluku4Maluku is bijvoorbeeld de enige Molukse organisatie die een schriftelijke steunbetuiging heeft van een organisatie die nog steeds meer dan 1 miljoen Nederlanders vertegenwoordigd. Dat is de Federatie Nederlandse Vakbeweging oftewel de FNV ! Gelooft u ons weer niet? Raar maar waar!

Organisatie met meer dan 1 miljoen leden zijn solidair met Stichting Maluku4Maluku

De week begon met het uitroepen tot een boycot naar de volgende zaken die onze samenleving negatief beïnvloeden, dat is het lesprogramma “De wereld van de Oost” wat een verdienmodel(van de Indonesische familie broer en zus Taihuttu) is in combinatie met de film “De Oost”.  Maar ook richting de herdenking op 7 oktober in Rotterdam de zogenaamde “De hernieuwde aankomst” en de daaraan verbonden “De reizende tentoonstelling”. Ook beide projecten is een verdienmodel die over de ruggen van onze eerste generatie binnen gehaald worden, en of onze (groot)ouders nu leven of begraven zijn. Maakt alle drie organisaties niets uit! Raar maar waar!

Maluku4Maluku roept op tot boycot “De wereld van de Oost”/ “De hernieuwde aankomst” / “De reizende tentoonstelling”

Het draait allemaal om geld, en iedereen die hier aan meewerkt is medeverantwoordelijk. En verdient op een of andere manier geld hier aan, dat geldt ook voor Joenoes Polnaya(werd betaald door Nederlandse en Indonesische investeerders in de film De Oost). Raar maar waar! 

Maluku4Maluku neemt afstand van José Imlabla deelnemer “De Reizende Tentoonstelling”

Het moet nu overduidelijk zijn  dat José Imlabla geen enkele functie bekleed binnen Maluku4Maluku. Dus alle uitspraken doet en handelingen doet zij op persoonlijke titel. Laat daar geen misverstand over bestaan. De Reizende Tentoonstelling is een grove belediging richting onze eerste generatie KNIL Ambonezen, nu het voor iedereen zichtbaar is dat de organisatie dit in oude roestige containerbakken doet.  Een bezuiniging in het plan om het subsidiegeld over te houden voor hun eigen etentjes enzovoorts! Raar maar waar! Alsof de oudste en smerigste toeslagenaffaire van Nederland doorspekt met schendingen van mensenrechten zo goedkoop gepresenteerd moet gaan worden aan burgers en scholieren. Schandalige en respectloze vertoning! Die wij als Maluku4Maluku in zijn totaliteit afkeuren!

Deze week was er achter de schermen van Maluku4Maluku veel spanning bij vooral team Maluku4Maluku Vaassen, en ook bij de vijftig families uit Vaassen die de volmacht aan Maluku4Maluku hadden gegeven om op te treden als hun vertegenwoordiger. Dit aangaande de onderhandelingen met betrekking tot de bijzondere status van de grafrechten voor de KNIL  Ambonezen en kindersterfte in de barakken, met de ambtenaren van de gemeente Epe en uiteraard de politiek. Oftewel Maluku4Maluku Vaassen was ook de stem vanuit wijk Vaassen! Raar maar waar!

De samenwerking die onze frontman Leo Reawaruw had opgestart met mr. Ellis de Vries van de VVD fractie van de gemeenteraad van Epe, bleek de enige juiste manier deze vorm van erkenning en waardering voor onze KNIL veteranen om alles binnen te halen. Raar maar waar! Let wel er is nu wederom veel misverstand in het verhaal rondom de grafrechten in Vaassen. Dat willen wij wegnemen.

De zogenaamde wijkvereniging Berkenoord2 – let op er is geen Molukse wijkraad(zonder verkiezingen) in Vaassen – heeft in de maand juli naar buiten gebracht dat ze de grafrechten niet konden krijgen. Ondanks dat men overmoedig op met name Facebook uitlatingen deed dat zij het met de burgemeester zouden gaan regelen. Raar maar waar! Maluku4Maluku met hun frontman “De man met de baret” kon wel wegblijven. Maar dat bleek dus gebaseerd te zijn op lucht, er kwam geen bijzondere status grafrechten voor Vaassen. In de maand juli is er toenadering vanuit de wijkvereniging gezocht naar Maluku4Maluku om samen te werken. Raar maar waar! De enige eis die werd gesteld door ons was dat er excuses moesten komen naar, de weduwe van dominee Bram Nanuru(Vaassen) en Gale Di Guillio – Sahuleka(Vaassen). Maar ook richting Maluku4Maluku en zijn frontman Leo Reawaruw omdat er smaad en laster is gepleegd. Zodat er reputatieschade is opgelopen. Dit komt omdat de met name derde generatie de leugens klakkeloos overnamen van Leerdam tot en met Alphen aan den Rijn en Maastricht, terwijl zij allen menen dat men beter geschoold is dan de tweede generatie. Maar daarnaast zijn er ook via het internet bedreigingen geweest, en tijdens de eerste vergadering in de Rank werden bezoekers die de vergadering wilden bijwonen uitgescholden en geïntimideerd. Raar maar waar! Na de mislukte poging van wijkvereniging Berkenoord2(vroeger noemde men na verkiezingen Molukse wijkraad Vaassen) om de grafrechten binnen te halen. Is er een totaal andere aanpak bedacht door Maluku4Maluku eind augustus, met als resultaat een bijzondere status van en voor de KNIL Ambonezen echtparen in Vaassen. Daar was geen onderzoek met andere burgemeesters voor nodig, nog niet eens vier weken resulteerde de samenwerking met de VVD in bijzondere status voor de KNIL Ambonezen. Raar maar waar!

Bericht nog door na het persbericht:

PERSBERICHT MALUKU4MALUKU BIJZONDERE STATUS KNIL AMBONEZEN GRAVEN MOLUKSE WIJK VAASSEN BINNENGEHAALD

Zondag 19 september is er op CBA7 RADIO AMSTERDAM een interview met onze frontman Leo Reawaruw te beluisteren via:

https://www.cba7.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *